Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Újabb oktatási vásárokon jártunk

Újabb oktatási vásárokon jártunk

Egyetemünk az elmúlt hónapban több nemzetközi oktatási vásárra is ellátogatott, ahol képviselőink oktatási tanácsadókkal, partnerekkel és potenciális diákokkal találkoztak.

Fülöp-szigetek

Az Állatorvostudományi Egyetem egyik állomása a fülöp-szigeteki IEFP vásár (International Education Fair Philippines) volt. Az IEFP vásár minden évben bemutatkozási lehetőséget biztosít a világ minden tájáról érkező kiemelkedő felsőoktatási intézményeknek és szervezeteknek, ahol az érdeklődő diákok minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak, legyen szó ösztöndíjról, képzésekről vagy a diákélet izgalmairól.

Az iskolalátogatás most sem maradhatott el, így három iskola is vendégül látta intézményünk képviselőit: a Cebu International School, az International School of Manila és a Singapore International School.

Az iskolák diákjai itt is nagy lelkesedéssel fogadták az egyetemről és az állatorvosi képzésről szóló bemutatónkat.

 

 

Dublin

Egyetemünk sem hiányozhatott Írország legnagyobb oktatási vásárjáról, a The Irish Times Higher Option találkozóról. A találkozóra 25 ezer diák látogatott el, akik az Állatorvostudományi Egyetem standját felkeresve megismerkedhettek a magyarországi állatorvosképzéssel. Mivel egyetemünkön évente több ír diák kezdi meg tanulmányait, különösen fontosnak tartottuk, hogy most se hiányozzunk Írország jelentős oktatási vásárjáról, ahol személyesen is megválaszolhattuk a képzésünk iránt érdeklődő diákok kérdéseit.

Dél-Korea

A hónap első felében képviselőnk részt vett a Korea Study Abroad Fair – Study in Europe szekciójában, amelynek keretében három városba is ellátogatott – Deagu, Busan és Szöul városokba -, ahol előadást tartott az egyemről az érdeklődőknek.

Az utazás során számos együttműködést kezdeményeztünk az Erasmus kapcsán, és találkoztunk a Kyungpook National University, a Chungnam National University és a Seoul National University állatorvosi kar vezetőségével is, akiknek bemutattuk az egyetemet és megvitattuk a különböző együttműködési lehetőségeket.

Az iskolalátogatások alkalmával ellátogattunk a USAEDUKOREA iskolába is, ahol olyan felkészítő képzéseket tartanak, amelyek kifejezetten a magyar egyetemekre készítik fel a diákokat. A Seoul Foreign High School esetében – amely egy rendkívül neves nemzetközi magániskola Szöulban -, a Pécsi Tudományegyetemmel közösen kaptunk bemutatkozási lehetőséget. Az University of Nebraska High School Korean Campus hallgatói pedig a magyar orvosi és állatorvosi képzések iránt érdeklődtek.

A vásárokon sok érdeklődővel találkoztunk, és bízunk benne, hogy néhányukkal találkozunk majd jövőre a hallgatóink között.