Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Március 22-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra!

Március 22-ig lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra!

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a magyar kormány alapította azzal a céllal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók számára támogatást nyújtson, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Olimpiai/Paralimpiai-, Világ vagy Európa-bajnoki érmet szerezzenek.

A programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el vagy teljesítményük alapján erre esélyesek, felsőoktatási intézmény hallgatói vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek. Az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények, illetve az ösztöndíj-kategóriák szerint differenciálnak.

Az ösztöndíjprogramba 2019. március 22-ig tudnak jelentkezni a részvételi feltételeknek megfelelő hallgatók.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra való jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információ és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok alább, a csatolmányban találhatók.