Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Galériák Rendhagyó óra a cirkuszban

Rendhagyó óra a cirkuszban

Múlt héten, a Magyar Nemzeti Cirkusz Pólus Centernél felállított óriássátrában állatvédelmi órát tartott a cirkusz igazgatója Ifj. Richter József. Az előadáson részt vettek az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói is.

A különleges órán testközelből figyelhették meg a zsiráfokat, afrikai elefántokat, zebrákat és tevéket. Ilyen gyakorlati órára Magyarországon máshol eddig nem volt lehetőség, hiszen az állatkertekben nem annyira szelídek ezek az állatok, hogy közvetlen közel lehessen menni hozzájuk. Az óra keretében különleges állatok bőrét, agyarát lehetett megtapogatni, kézből megetetni őket vagy megfigyelni hogyan ápolja az igazgató a cirkusz zsiráfjainak patáit, amit még az állatkertekben is csak altatással tudnak megoldani.

Szeretnénk hozzájárulni az egyetem gyakorlati oktatásához, hogy a hallgatók a különleges állatfajokat is jobban megismerjék.” – foglalja össze Ifj. Richter József.

Az Állatorvostudományi Egyetem diákjai nevében is köszönjük a lehetőséget a Cirkusznak, hogy részt vehettünk ezen a rendhagyó órán, és külön köszönet Dr. Fodor Kinga tanárunknak, aki megszervezte a látogatást.

A képeket Horváth Anikó készítette.