Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Dr. Sótonyi Pétert, Egyetemünk rektorát a Professzorok Batthyány Köre elnökévé választotta

Dr. Sótonyi Pétert, Egyetemünk rektorát a Professzorok Batthyány Köre elnökévé választotta

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Dr. Sótonyi Pétert, Egyetemünk rektorát a 180 professzorból álló Professzorok Batthyány Köre március 23-i tisztújító közgyűlésén elnökévé választotta.

A Professzorok Batthyány Köre 1995. június 3-án jött létre. A Kör célja az, hogy a polgári értékrendet magukénak valló, ezen értékrend érvényesítéséért tenni akaró egyetemi tanárok közös munkájának keretet biztosítson, hogy a jelen kihívásaira hosszabb távon is érvényes megoldásokat keresve hozzájáruljon a nemzet szellemi energiáinak mozgósításához, és ezzel előmozdítsa erkölcsi és gazdasági felemelkedését.

Ennek érdekében a Kör tagjai rendszeresen és alkalomszerűen összegyűlnek, hogy választ keressenek a hazai és a nemzetközi közéletben felmerülő, a jövőt befolyásoló kérdésekre, és az így kialakított véleményüket, következtetéseiket nyilvánosságra hozzák. A Kör, tagjainak tekintélyét, tudását és tapasztalatait felhasználva, szakmai és erkölcsi támogatást ajánl a polgári Magyarország megteremtését céljuknak tekintő, és azt hitelesen meghirdetni képes politikai pártoknak és politikusoknak.

Tagok: magyarországi és külföldi magyar egyetemi tanárok, és egyetemi tanári rangú kutatók (például a Magyar Tudományos Akadémia tagjai és doktorai).

Gratulálunk Dr. Sótonyi Péternek és a munkájához sok sikert kívánunk!