Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Mihez kezdjen egy frissdiplomás állatorvos? Erre kerestük a választ az Állatorvostudományi Egyetem Állásbörzéjén

Mihez kezdjen egy frissdiplomás állatorvos? Erre kerestük a választ az Állatorvostudományi Egyetem Állásbörzéjén

Legyen szó egy gyakorlati hely megszerzéséről vagy egy állatorvosi állás betöltéséről, az Állatorvostudományi Egyetem első nemzetközi állásbörzéjén minden frissdiplomás vagy fiatal állatorvos kedvére válogathatott a közel 30 neves magyar és nemzetközi résztvevő által kínált lehetőségekből.

Az Állatorvostudományi Egyetem nemzetközi állásbörzéje kiváló lehetőséget biztosított, hogy a leendő munkáltatók megismerjék a számukra megfelelő új munkatársakat, a fiatal állatorvosoknak pedig egy felkészülési lehetőség volt a potenciális munkáltatók megkeresésére. A hallgatók közel 30 kiállító állásajánlatai között szemezgethetett, akik Magyarországon túl, több európai országból érkeztek Budapestre.

Élénk volt a forgalom a standoknál már a hivatalos kezdés előtt. A korán érkezők az elsők között informálódhattak az elérhető pozíciókról, de azok sem maradtak le semmiről, akik később jutottak el a helyszínre.

Evidensia Group képviselői először vettek részt állásbörzén Magyarországon, akik már az első órában találkoztak ígéretes jelentkezőkkel: „Rengeteg állásbörzén megfordultunk már, de soha nem találkoztam ennyire lelkes, kedves és érdeklődő diákokkal. Nagy élmény volt számunkra, így jövőre is egészen biztosan eljövünk Magyarországra.” – mesélte az Evidensia Group képviselője, akik magas színvonalú állategészségügyi szolgáltatást biztosítanak Európa számos országában, több mint 1000 állatorvosi rendelőben.

„Az állásbörzén kifejezetten tetszett, hogy több országból is érkeztek kiállítók olyan cégektől és klinikákról, ahol számos gyakorlati lehetőséget biztosítanak az egyetemi hallgatóknak a diplomázás előtt és posztgraduálisan is. Ahogy egyik standtól a másikhoz haladtunk, mind szakmai tapasztalatot és nyelvtanulást, mind egy életre szóló kalandot ígérő lehetőségek egész sorát láthattuk felvonulni a nap alatt. Mindegyik asztalnál szabadon beszélgethettünk az elképzeléseinkről: akár haszonállatos, akár kisállatos érdeklődéssel érkezett valaki ide, mindenki megtalálta a szívéhez közel álló témával foglalkozó kiállítót. Mivel az önéletrajzunkkal kapcsolatban is kérhettünk tanácsokat, pár simítás után már a következő standnál adhattuk át a friss, ropogós CV-nket egy lehetséges gyakorlati helyet vagy egy jövőbeli munkát kínáló cég képviselőjének. Az állásbörzét követően nem csak egy gyakorlati hellyel lettem gazdagabb, de sosem volt még ekkora motivációm, hogy németül megtanuljak. Összefoglalva a napot: „aki keres, talál”. Ha mást nem is, egy névjegykártyát a következő lépcsőfokhoz biztosan.” (Erdélyi Jázmin Luca, V. éves hallgató)

Ruff Alexandra egyetemi hallgató elsősorban a Hallgatói Önkormányzat Szakmai Bizottságának képviseletében vett részt az idei Állásbörzén: “Célul tűztük ki, hogy a megváltozott gyakorlati rendszereket népszerűsítjük a leendő kollégák körében. Eredményesen zártuk a napot, hiszen rengeteg új kapcsolatot sikerült kiépítenünk, illetve nagyon jó ajánlatokat kaptunk. Egyre több munkáltató gondolkozik ösztöndíj programokban, aminek kifejezetten örülök, hiszen ez a legjobb lehetőség arra, hogy a tehetséges hallgatók az érdeklődési körüknek megfelelő területre kerüljenek.”

Az idei rendezvény sikerén és a kiállítók visszajelzései alapján felbuzdulva jövőre is megszervezzük az állásbörzét, amelyre minden kedves érdeklődőt és kiállítót szeretettel várunk.

Bízunk benne, hogy jövőre is megtölti az Egyetem Auláját a lelkes kiállítók és a tettre kész fiatal állatorvosok forgataga.

Találkozzunk jövőre is!

Fotók: Horváth Anikó