Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Equus Napok 2019 – A hagyományok folytatódnak

Equus Napok 2019 – A hagyományok folytatódnak

Az Equus Napok az Állatorvostudományi Egyetem diákjainak egyik legnagyobb eseménye, amelyet 1975 óta minden évben megrendeznek. Kezdetben az alig két napos program mára már egy egész hetes programsorozattá nőtte ki magát, és nem telhet el tavaszi szemeszter nélküle.

Ebben az egy hétben a diákok átveszik a hatalmat az egyetem belvárosi campusa fölött és megtöltik színes és izgalmas programokkal.

Az Equus Napok egyik kiemelkedő eseménye az „International Day”, ahol az egyetem közel 50 országból érkező diákjai kitelepülnek a kertben, és bemutatják országuk jellegzetes finomságait, italait és szokásait. A színes forgatagot közös néptáncolással és különböző vetélkedőkkel tarkítják.

A diákok felvonulása az egyetemről a kollégiumig

Az Equus Napok egyik hagyományos eseménye, amikor az egyetem rektora által vezetett fogat kigördül az István utcai kapun és motoros rendőrök és huszárok felvezetésével, több száz hallgató kíséretében elindul az 5 km-re található állatorvosi kollégiumhoz. A menetben a fiatalok transzparensein látható feliratokból és állatfigurákból, sokszor állatjelmezbe bújt diákokból látható, hogy nem békés politikai tüntetésről van szó, hanem állatorvostan-hallgatók sajátították ki Budapest utcáit egy rövid időre.

Az idei évben a felvonulás témája az afrikai sertéspestis és az ember szerepe a vírus terjedésében volt. A diákok az önfeledt szórakozás alatt sem feledkeznek meg a hivatásukról és így is szeretnék felhívni a figyelmet erre a fontos és aktuális témára.

A képeket Horváth Anikó készítette.