Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Tudományos konferencián vett részt az Állatorvostudományi Egyetem Ankarában

Tudományos konferencián vett részt az Állatorvostudományi Egyetem Ankarában

Dr. Reinitz Lászlót, egyetemünk oktatóját meghívták az ankarai „II. Nemzetközi Állatorvosi Tudományos, Kutatói és Gyakorlati” hallgatói konferenciára, ahol előadóként képviselte egyetemünket.

Dr. Reinitz László beszámolója:

Magad, uram, ha szolgád nincsen” – lehetett a jelmondata annak a csapatnak, amelyik a tavaszi szünetben lezajlott „II. Nemzetközi Állatorvosi Tudományos, Kutatói és Gyakorlati” hallgatói konferenciát rendezte. A hangzatos név mögött egy csapat lelkes hallgató bújik meg, akik az Ankarai Egyetem Állatorvostudományi karának Anatómiai Múzeumáért is felelősek, és lehetőségeket kerestek a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásra.

Így találták ki, hogy szerveznek egy nemzetközi konferenciát, amely mentén megkerestek olyan külföldi- és hazai szakembereket, akik az adott témában jártasak, ismertek és elismertek. Az egyetem erkölcsi támogatásával és nem kevés külső segítséggel egy fantasztikus helyen hozták tető alá a rendezvényt.

Engem az Anatómiai Múzeum kapcsán kerestek meg és kértek fel egy előadásra. Voltak nagyon magas színvonalú, kifejezetten érdekes szakmai előadások (pl. Dr. Cedric Tutt fogászatra specializálódott dél-afrikai állatorvos workshopja és előadása) és volt rengeteg, hallgatóknak szóló, a látókörüket bővítő, gondolkodásra késztető prezentáció is.

A szervezők a szívüket-lelküket beletették a rendezvénybe, ahol én is életre szóló élményekkel és hasznos szakmai kapcsolatokkal gazdagodtam. Megkapó volt a lelkesedésük, a mindenre kiterjedő figyelmük és a végtelen vendégszeretetük. Segítségükkel Ankarába is nyertem egy gyors betekintést, az Atatürk mauzóleum, a város nyüzsgése, valamint a nyugati vonásokat ötvöző atmoszféra miatt mindenkinek javaslok egy látogatást ide.