Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A klinikai tárgyak korszerű oktatási lehetőségeiről tartott előadást a téma nemzetközileg elismert előadója

A klinikai tárgyak korszerű oktatási lehetőségeiről tartott előadást a téma nemzetközileg elismert előadója

Idén májusban Dr. Sarah Baillie a Bristoli Egyetem Emeritus professzora interaktív előadást tartott az Állatorvostudományi Egyetemen a klinikai tárgyak korszerű oktatási lehetőségeiről.

A professzor asszony a világon az elsők között kezdte a klinikai gyakorlati képzések (Skills Lab) módszertanának kidolgozását és bevezetését az egyetemi oktatásban. A Belgyógyászati Tanszéken a megjelent klinikus oktatók előtt a Skills Lab laboratórium működtetésének tapasztalata mellett beszámolt a klinikai oktatás teljesítményének bizonyítékokon alapuló vizsgálatairól is. Mivel a hagyományos előadóteremi elméleti előadások hatásfoka a legrosszabb a klinikai ismeretek átadása során javaslatokat tett az előadások újfajta megközelítésére (fordított tanterem, eset- és probléma alapú oktatás).

Az előadások során az oktatók bepillantást nyerhettek a Skills Lab ismeretek vizsgáztatási lehetőségeibe és egy rövid demonstráció keretében maguk is diákszerepben tapasztalhatták meg valamilyen manuális ismeret átadásának nehézségeit.

Képek: Jakab Flóra, állatorvostan hallgató