Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek 30 éve indult a német nyelvű állatorvosképzésünk

30 éve indult a német nyelvű állatorvosképzésünk

Az Állatorvostudományi Egyetem ezelőtt 30 évvel indította útjára a német nyelvű állatorvos képzését. E neves jubileumi alkalmából hazánkba látogatott a Magyar-Német-Osztrák Állatorvos Baráti Társaság is, akiket vendégül láttunk az egyetem belvárosi campusán, ahol megtekintették a kisállatklinikát, majd Dr. Battay Márton, a Rektori Hivatal vezetője tartott egy rövid előadást, melynek keretében betekintést nyerhettek a résztvevők az elmúlt 30 évet felölelő német képzésünk eredményeibe.

 

 

A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő színvonalú magyarországi állatorvosképzés hazai intézményeként mindig különös gondot fordítottunk a minőségi képzésére és büszkék vagyunk, hogy immár 30 éve oktatunk német és angol nyelven.

Dr. Kovács Ferenc rektori teendőit 1973-1978 és 1983-1990 közötti időszakban látta el és az ő nevéhez fűződik a német nyelvű állatorvosképzés beindítása, melynek sikerén felbuzdulva néhány évvel később megkezdődhetett az angolnyelvű képzés is, amely mind a mai napig nagy érdeklődést vált ki, és az egyetemnek jelentős elismerést hozott.