Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Múzeumok Éjszakája az Állatorvostudományi Egyetemen 2019

Múzeumok Éjszakája az Állatorvostudományi Egyetemen 2019

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján ismét megnyitottuk az Állatorvostudományi Egyetem kapuit, ahol számtalan program közül válogathattak az álmatlan látogatók, így semmi sem szabhatott határt a látogatók kultúra éhségének.

Több mint 800 résztvevő látogatott el az Egyetem belvárosi campusára, amelyet valóságos kincsesszigetté varázsoltuk, és ahol számtalan izgalmas előadással, kiállítással, állatsimogatóval és állati jó kalandjátékkal vártuk őket.

Idén is csatlakoztunk az országos Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Az eseménysorozat egyik legnépszerűbb desztinációjaként most sem maradhatott el az állandó jelleggel látogatható Egyetemtörténeti Kiállításunk érdekes anekdotákkal tűzdelt rendhagyó tárlatvezetése és a különböző állati érdekességekről szóló kiállításunk. De a különböző állatok anatómiája körüli kalandozások és izgalmas kémiai kísérletek sem maradhattak ki az idei repertoárunkból.

„Élet a vidéken – Állatok és emberek” fotópályázat

A Múzeumok Éjszakája alkalmából ismét meghirdettük az „Élet a vidéken – Állatok és emberek kapcsolata” című fotópályázatunkat, amelyre amatőr és profi fotósok jelentkezését vártuk. A beérkezett pályaművekből szakmai zsűri választotta ki a legjobb 20 alkotást, amelyből kiállítást szerveztünk. A kiállítás megtekinthető a nagyközönség számára is szeptembertől, előzetesen egyeztett időpontban az Állatorvostudományi Egyetem időszakos kiállítótermében.

A legkisebbekre is gondoltunk, hiszen színezővel, póni lovaglással, különböző kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal és kisállatsimogatóval is készültünk nekik. A legnépszerűbb a görénysimogató volt, ahol 9 izgága és imádnivaló jószággal fotózkodhattak a gyerekek.

Állati kincsvadászat

A lófajtáink népszerűsítése érdekében szerveztük idén is „Állati kincsvadászatunkat”. A látogatókat most is az egyetem parkjába invitáltuk, ahol különböző állati témában kellett összemérniük tudásukat.

Erre az éjszakára egy kincses szigetté varázsoltuk az egyetem parkját, a kincsvadászat során pedig végig kellett járni a parkban kihelyezett állomásokat, amelyeket lófajták titkos nevét viselték. A lelkes vállalkozók a feladatokat teljesítve értékes ajándékokat nyertek.

Köszönjük minden kedves látogatónak, aki részt vett az Állatorvostudományi Egyetem rendezvényén! Találkozzunk jövőre!

A képeket Horváth Anikó készítette.