Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A nyári forróság sem szegte kedvét a tudásra szomjas állatorvosoknak

A nyári forróság sem szegte kedvét a tudásra szomjas állatorvosoknak

Július 8. és 12. között tartottuk az Állatorvostudományi Egyetemen a Charles Louis Davis and Samuel Wesley Thompson DVM Foundation európai leíró patológiai kurzusát.

Az alapítvány immár sok-sok éve képzi az American College of Veterinary Pathology (ACVP) rezidenseit. A továbbképzés a makroszkópos és mikroszkópos patológia témakörében adott lehetőséget a fejlődésre, így 42 résztvevő  14 országból 5 napon át, összesen 40 órában bővítette tudását és mérette meg tudását a próbavizsgákon.

A kurzus igen családias, közvetlen hangulatban zajlott, mégis komoly tudásanyagot adtak át a résztvevőknek, hála a szenzációs előadóknak: Jey Koehlernek, Linden Craignek, Patricia Pesaventonak és Philipp Oliasnak. Hétfőn és kedden zajlottak az előadások, majd szerdától péntekig próbavizsgák következtek, illetve a megoldások átbeszélése.

Philipp Oliasnak köszönhetően betekintést nyerhettünk az European College of Veterinary Pathology (ECVP) képzésének és vizsgáinak rendszerébe.

Szerdán, a szakmai előadásokat követően az Equus Klubban egy állófogadás és quiz keretében kicsit lazább keretek között is alkalomunk nyílt egymás megismerésére.

Péntek délután zárult a kurzus, de biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy találkoztunk ezzel a kiváló társasággal.

Beszámolót köszönjük szépen Dr. Szilasi Anna állatorvosnak.