Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Az Állatorvostudományi Egyetem szervezi az ECAR következő konferenciáját

Az Állatorvostudományi Egyetem szervezi az ECAR következő konferenciáját

Hagyományteremtő céllal, idén július 4. és 6. között Bécsben rendezték meg az „European College of Animal Reproduction (ECAR)” szervezet első konferenciáját, amelynek a bécsi Állatorvostudományi Egyetem adott otthont.

Az első ECAR konferencia megszervezésében oroszlánrészt vállalt a bécsi Állatorvostudományi Egyetem Kisállat- és Lógyógyászati Tanszék, Szülészeti és Andrológiai Osztályának vezetője, Jörg Aurich, és csapata, akik kitartó munkájukkal színvonalas programot állítottak össze, és amelynek köszönhetően aktuális témákat érintve kiváló előadásokon vehettek részt a jelenlévő állatorvosok.

Az ECAR felelős többek között a szaporodásbiológus specialista állatorvosok (rezidensek) képzéséért, ezért a szimpózium nem titkolt célja volt, hogy teret adjon a rezidensképzésben résztvevőknek, hogy gyakorlati és kutatási eredményeiket bemutathassák. Különböző szekció üléseken 17 rezidens előadás, míg 50 rezidens poszter formájában mutatta be eredményeit és tapasztalatait.

A konferencia szakmai színvonalat is jól jelzi, hogy 10-ből 7 előadó esetében az előadásból irodalmi áttekintés és cikk is megjelenik az Animal Reproduction Science augusztusi számában (Kattintson ide a cikkekért).

Örömmel osztjuk meg az állatorvostársadalommal a hírt, hogy 2020-ban a budapesti Állatorvostudományi Egyetem kapta meg a jogot az ECAR szimpózium megrendezésére, amelynek tervezett időpontja 2020. augusztus 6-8-a. A bécsi konferencián tartott ECAR Annual Business Meeting-en 25 igen és 2 tartózkodás mellett megszavazták, hogy Budapesten legyen a következő konferencia.

A konferenciáról bővebb információval hamarosan jelentkezünk.