Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Újabb sikeres Nyári Egyetem az Állatorvostudományi Egyetemen

Újabb sikeres Nyári Egyetem az Állatorvostudományi Egyetemen

Az Állatorvostudományi Egyetemen másodszor rendeztünk Nyári Iskolát azoknak a külföldi középiskolásoknak, akik már most tudják, hogy állatorvosok szeretnének lenni. Az érettségi előtt álló diákok a világ minden országból érkeztek: jöttek Írországból, Egyesült Királyságból, Izlandról, Svédországból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Romániából, Szlovéniával, Oroszországból, Lettországból, Észtországból, Dél-Afrikából és Hong Kongból.

Az egy hetes táborban a gyerekek kipróbálhatták, milyen állatorvostan-hallgatónak lenni, és megnézték, hogyan dolgoznak az állatorvosok a klinikákon és külső helyszíneken. A Budapestre érkező, még a pályaválasztás előtt álló középiskolások egy campus túra keretében megismerhették az egyetemi épületek történetét, az állatorvoslás neves magyar képviselőinek vívmányait, valamint meglátogatták a közkedvelt anatómiamúzeumot.

A Nyári Iskola szervezése folyamán fontosnak tartottuk, hogy ne csak az egyetemet és a budapesti állatorvosi képzést ismerjék meg a résztvevők, hanem Budapestet is, amely otthonuk lesz közel 6 évig. A tartalmas iskolai program mellett pedig a városnéző túra és az esti dunai hajókázás is meggyőző érvnek bizonyult a budapesti diákélet választása mellett.