Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Egyetemünk Syrinx kórusa fellépett a Művészetek Völgyében

Egyetemünk Syrinx kórusa fellépett a Művészetek Völgyében

Az Állatorvostudományi Egyetem Syrinx kórusa a Művészetek Völgye fesztivál megtisztelő felkérésének eleget téve július 23-án koncertet adott Kapolcson.

A Tapodi Attila karnagy által immár tizenegy éve vezetett kórus 16. századi motettákkal és madrigálokkal lépett fel a Völgykomolyzene fesztiválhelyszínen, a település kiváló akusztikájú római katolikus templomában. Az egy órás műsorban az érett reneszánsz legjavából válogatva többek között Victoria: O magnum mysterium, de Prez: El Grillo, Lassus: Zsoldos szerenád, és Monteverdi: Ecco mormorar l’onde című művei szólaltak meg, valamint a koncert zárásaként egy 20.századi alkotás, Kodály: Mátrai képek című darabja hangzott el.

A templomot megtöltő lelkes közönség vastapssal jutalmazta a fellépést, így még egy ráadás számra is sor kerülhetett.

A kórus nagy örömére szolgált, hogy ennek, a huszonkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, országos jelentőségű művészeti fesztiválnak a fellépői között tudhatta magát.

Az egyetem kórusa szeptembertől ismét minden csütörtökön este 7-től 9 óráig tartja próbáit a Marek József Kollégium dísztermében. Az első hónapban az összes ilyen alkalom nyílt próba lesz, amelyekre minden csatlakozni vágyót szeretettel látnak!