Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Az Állatorvostudományi Egyetem pályázatot hirdet Állatorvos-történeti Különdíj címmel

Az Állatorvostudományi Egyetem pályázatot hirdet Állatorvos-történeti Különdíj címmel

Kedves Hallgatóink!

Európa egyik legrégebbi – az ország egyetlen, 233 éves múltra visszatekintő – állatorvos-képző intézményeként mindig is büszke volt múltjára, hagyományaira és a nagy elődökre, akik világviszonylatban is hozzájárultak az állatorvos-tudomány fejlődéséhez.

A hagyományosan polgári értékeket képviselő állatorvosok, különösen a vidéki Magyarország megbecsült, az állattartókkal és a lakossággal közvetlen, bizalmi kapcsolatban lévő értelmiségi elitje, ugyanazon alma materhez kötődik, ezért a magyar állatorvos-társadalom számára rendkívüli jelentősége van annak, hogy intézményünk óvja és ápolja hagyományait, történelmét.

Ezeket a hagyományokat követve idén első alkalommal az Állatorvostudományi Egyetem pályázatot hirdet Állatorvos-történeti Különdíj címmel. A kezdeményezés célja, hogy hallgatóinkkal megismertesse Alma Materünk és nagyjaink történelmét.

A nyertes pályázó rektori-kancellári különdíjban részesül, amelynek összege 100.000.- Ft, valamint előadását bemutathatja a Tudományos Diákköri Konferencia nyitó ünnepségén.

A pályamunkák benyújtási határideje összefoglaló és ppt előadás formájában 2019. november 8., személyesen az Anatómia Tanszék titkárságán, Kováts Adriennél.

Pályázat formai- és tartalmi követelményeiről bővebben az alábbi csatolmányban olvashat.