Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Alumni találkozó – Éljen az 1979-es évfolyam

Alumni találkozó – Éljen az 1979-es évfolyam

Újabb Alumni Találkozót szerveztünk az Állatorvostudományi Egyetemen. Ezúttal az 1979-es évfolyam hallgatói érkeztek az egykori Alma Materükbe és köszöntötték egymást, ahol régi emlékeket, élményeket és tapasztalatokat megosztva üdvözölték régi tanáraikat és diáktársaikat.

A 40. évfolyamtalálkozó alkalmával a résztvevők megosztották élményeiket és személyes történetüket, majd felidézték a legemlékezetesebb pillanatokat: az első közös találkozót 1974-ben a biológia felvételivizsgán,a Madách Színházban tartott évnyitót, ahol az egykori rektor, Dr. Kovács Ferenc köszöntötte őket, majd az aulában általuk rendezett első gólyabált és 1979-ben a diplomaosztót, ahol dr. Várnagy László rektortól vehették át a diplomát.

Az 1979-ben összesen 82-en szerezték meg az állatorvosi diplomát. Az évfolyamról sokan már a nyugdíjhoz közelednek, akik az elmúlt 40 évet hatósági állatorvosként, az állami szektorban vagy magánpraxisban töltötték.

A köszöntők alkalmával Dr. Heves Rudolf röviden összefoglalta az évfolyam és egyetemi évek anekdotáit. Felidézte azt a megható pillanatot is, amikor sok diáktársával közösen fehér köpenyben, csillogó szemmel követték végig az első anatómiai előadást, ahol a professzor egy élő lovon mutatta be annak testrészeit. Ennek a rendkívüli demonstrációnak azóta is nagy hagyománya van az egyetemen, hiszen Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem jelenlegi rektora is minden évben egy ilyen különleges órával köszönti az első éves diákokat.

Az esemény szervezője, az évfolyam egyik volt hallgatója, Dr. Danczig Erzsébet is köszöntötte a megjelent évfolyamtársait és tolmácsolta a hallgatók, illetve meghívott tanárok jókívánságait, akik sajnos nem tudtak részt venni az eseményen. Ezt követően az Alumni Iroda vezetője, Kerekes Nóra röviden bemutatta az Állatorvostudományi Egyetem Alumni programját és szolgáltatásait.

Az Alumni találkozót személyes élménybeszámolókkal folytatták, ahol mindenki az elmúlt 40 évéről, szakmai sikereiről és mérföldköveiről számolt be. Az estét bensőséges beszélgetésekkel és vacsorával folytatták a régi barátokkal, évfolyamtársakkal.

Ezúton is köszönjük régi diákjainknak, hogy ilyen szép számban részt vettek az Alumni találkozónkon.