Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Újabb csapatépítővel zártuk az őszi SAM-buddy kortárs mentor programot

Újabb csapatépítővel zártuk az őszi SAM-buddy kortárs mentor programot

Újabb csapatépítővel zártuk az őszi SAM-buddy kortárs mentor programunkat október végén. A  nyolc hetes program őszi szakasza 144 hallgató részvételével zajlott, amely az eddig beérkezett visszajelzések alapján az egyik az egyik legsikeresebb volt.

Az egyetem diáktanácsadó irodájának a szervezésében zajló “SAM-buddy peer-mentoring” projekt célja az elsőéves külföldi hallgatók beilleszkedésének elősegítése a felsős hallgatók bevonásával. A program nem csak a külföldi, hanem a magyar állatorvos képzésben tanuló, legalább másodéves, idegennyelven magabiztosan beszélő magyar hallgatók számára is nyitott. A programra jelentkezni az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével lehet.

ONLINE JELENTKEZÉSI LAP

A kortárs programterv következő szakasza 2020 márciusban indul “SAM-buddy 2.0” névvel, amiben az elsőévesek a tanulmányi sikeresség, illetve a vizsgákra történő alaposabb felkészülés témakörében, (1:1 vagy 1:2 mentor/mentorált arány fenntartásával) személyes és bensőséges irányított támogatást kapnak majd mentoraiktól. Mivel a mentori támogató szerepkör sok esetben új és idegen a felsőbb éves hallgatóknak, ezért szakmai felkészítés részeként a coaching technika és stressz kezelés profi eszközeit sajátítják el műhelyfoglalkozás keretében, ami mind a személyes kapcsolataikban, majd pedig a gyakorló állatorvosi praxisuk során is hasznos lehet.

Várjuk minden érdeklődő állatorvostan-hallgatónk jelentkezését a programba!