Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Kar fennállásának 100. évfordulója alkalmából Dr. Sótonyi Péter újabb kitüntetést vehetett át

A Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Kar fennállásának 100. évfordulója alkalmából Dr. Sótonyi Péter újabb kitüntetést vehetett át

A Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Kara és az Állatorvostudományi Egyetem közötti sikeres és gyümölcsöző együttműködés eredményeként, 2019. november 13-án Zágrábban, Dr. Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát újabb kitüntetéssel díjazták.

Pontosan 100 évvel ezelőtt tartották az első anatómiai előadást a Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Karán, így az egyetem rektora, rektorhelyettesei, állami- és helyi tisztségviselők, az egyetem dékánjai és a világ neves felsőoktatási intézményeinek vezetői gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék az egyetem fennállásának 100. évfordulóját.

Az oktatásban, a tudományos és a szakmai tevékenységekben való sokéves együttműködésért, valamint a Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Karának létrehozásában való közreműködésért kapott elismerés egy újabb bizonyítéka az Állatorvostudományi Egyetem eredményes nemzetközi együttműködéseinek.

Prof. dr. sc. Nenad Turka, a Zágrábi Egyetem Állatorvostudományi Karának dékánja ünnepi beszédében elmondta, hogy folytatják azt az alapvető tudományos és szakmai utat, amelyet 100 évvel ezelőtt az elődök kijelöltek, de fáradságot nem kímélve reagálnak a pillanatnyi kihívásokra a mindenkori fejlődést szem előtt tartva.