Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Felrázta az állatorvostársadalmat a XIII. Praxismenedzsment Konferencia – Idén szinte kétszer annyian voltak kíváncsiak az év legnagyobb állatorvos kongresszusára

Felrázta az állatorvostársadalmat a XIII. Praxismenedzsment Konferencia – Idén szinte kétszer annyian voltak kíváncsiak az év legnagyobb állatorvos kongresszusára

A Praxismenedzsment Konferencia az év legnagyobb állatorvosi kongresszusa alkalmazott állatorvosoknak, praxisvezetőknek és asszisztenseknek, állatorvostan-hallgatóknak. Az állatorvosi pályán egy sikeres praxis működtetéséhez a szaktudás mellett szükség van menedzsment ismeretekre is. Ezt az eszmét zászlójára tűzve szervezi az Alphavet immár 13-ik éve a Praxismenedzsment Konferenciáját.

A magyar állatorvostársadalom egyik legnagyobb rendezvényének idén is az Állatorvostudományi Egyetem adott otthont. A kongresszus 1100 szakmabeli kollégával és állatorvostan-hallgatóval, 5 párhuzamosan futó szakmai szekcióval zajlott, ahol neves előadók, szakértők és elismert állatorvosok kalauzolták végig a praxismenedzsmenttől kezdve a szervezetfejlesztésen át egészen a személyiségfejlesztésig a résztvevőket.

Az eseményt az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Dr. Sótonyi Péter nyitotta meg. Lendületes beszédében a konferencia szervezőit méltatta, hiszen már 13-ik éve segítik az állatorvosok fejlődését ezzel a szakmai fórummal, amellyel támogatják őket törekvéseikben, hogy sikeresebben és eredményesebben tudják működtetni a praxisukat.

A legnagyobb összetartó erő ez az Alma Mater, ahonnan valamennyi állatorvos származik és örülünk, hogy helyszíne lehet egy ilyen magas színvonalú szakmai kongresszusnak, amely olyan tudást nyújt a résztvevőknek, amellyel felvértezve jobb praxisokat működtethetnek, színvonalasabb ellátást nyújthatnak a betegeknek.” – hangsúlyozta Dr. Sótonyi Péter.

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke bizakodását fejezte az állatorvosi szakma helyzetéről, majd a praxismenedzsment fontosságáról beszélt.

Az esemény főszervezője, Dr. Móré Attila, címzetes egyetemi docens, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke elmondta, hogy az Alphavet, bár profitorientált cég, mindig fontosnak tartotta, hogy visszaadjon valamit az állatorvostársadalomnak. Ezért szervezik töretlen lelkesedéssel ezt a konferenciát több mint egy évtizede. Továbbá minden fiatal állatorvost arra buzdított, hogy figyeljenek az elődjeikre, a tanáraikra és becsüljék meg mindazt a tudást, amelyet az előző generációk rájuk hagyományoztak.

A kor elvárásainak megfelelve idén öt, párhuzamosan futó szekcióban – praxismenedzsment, digitalizáció és technológia, motiváció és személyiségfejlesztés, üzleti színház – networking és szervezetfejlesztés, telepi menedzsment – zajlott a konferencia. Dr. Móré Attila szerint oda kell figyelni a mai, fiatalabb generációk szükségleteire, akik egy konferencia alkalmával a szakmai tartalmakat és az instant tudást keresik, szemben az idősebbekkel, akik örömmel vesznek részt díjátadókon és hallgatnak meg egy-egy laudációt. Éppen ezért idén külön szekciókban, 5 nagyon fontos témát jártak körül az előadók, hiszen egy praxis sikeres működtetéséhez nem elég pusztán jó állatorvosnak lenni, hanem létfontosságú a vezetői- és szervezési készségek elsajátítása, az önismeret, a megfelelő kommunikáció az alkalmazottakkal és ügyfelekkel egyaránt.