Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek „Szinte mindannyian az ő köpönyegéből bújtunk elő, az ő szemléletmódját és tanítását kaptuk útravalóként” – Dr. Papp Lászlóra emlékeztünk

„Szinte mindannyian az ő köpönyegéből bújtunk elő, az ő szemléletmódját és tanítását kaptuk útravalóként” – Dr. Papp Lászlóra emlékeztünk

Dr. Papp László egyetemi adjunktusra, az állatorvosi belgyógyászat kiváló oktatójára és művelőjére emlékeztünk 2019. november 29-én az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszékén megtartott emlékülésen.

Dr. Papp Lászlót egész élete és szakami munkássága az Állatorvostudományi Egyetemhez, ezen belül is a Belgyógyászati Tanszékhez kötötte. Itt oktatott és képezte ki hivatásuk színvonalas gyakorlására közel 40 éven keresztül az állatorvosokat. „Aligha akad hazánk állatorvosai között, aki ne ismerte volna, aki ne emlékezne rá tiszteletteljes szeretettel, és akit ne rendítene meg elvesztése.” (Dr. Vörös Károly)

Betekintés a Belgyógyászati Tanszék klinikai, oktató- és kutatómunkájába

Dr. Manczur Ferenc, a Belgyógyászati Tanszék és Klinika vezetője megnyitó beszédében elmondta, hogy a minden évben megszervezett Dr. Papp László emlékesten az elmúlt évek hagyományaitól eltérően idén nem tudományos előadásokkal, klinikai esetbemutatókkal kívánták tartalmasabbá tenni az emléknapot, hanem szerették volna bemutatni a Belgyógyászati Tanszék tudományos, kutatói és oktatói tevékenységét is: „Szerettük volna megosztani és beszámolni a tanszék életéről és eredményeiről, amelyekre büszkék vagyunk. Nagyon elkötelezett kollégák dolgoznak évek óta a tanszékünk kötelékében és a kitartó munkájuknak a gyümölcsét szedtük most csokorba.” – tette hozzá.

A rendezvényre szeretettel vártak minden volt munkatársat, állatorvoskollégát, társtanszékről érkező munkatársat, akik szerettek volna bepillantást nyerni a tanszék életébe, működésébe. Az eseményen Dr. Vörös Károly professzor úr előadásában a Belgyógyászati Tanszéket az elmúlt 133 évben megjelent könyveken keresztül mutatta be. Majd Dr. Balogh Márton, a Belgyógyászati Tanszék és Klinikájának munkatársa, klinikai állatorvos és e-learning-felelős a „skills lab” elindításáról és a gyakorlati oktatás ezen keresztül történő korszerűsítéséről beszélt.

Dr. Máthé Ákos, a Belgyógyászati Tanszék és Klinika Ambuláns Osztályának a vezetője, Dr. Hetyey Csaba, a Műszeres Diagnosztikai Osztály vezetője, Dr. Psáder Roland, az Endoszkóp Laboratórium vezetője és Dr. Vizi Zsuzsanna az Intenzív Terápiás Osztály vezetője röviden bemutatták az egységek működését és felépítését, illetve ezek hogyan vesznek részt az állatorvostan-hallgatók képzésében.

Átadták az új Dialízis Központot

Az „Ismerjük meg egymást” sorozatot hagyományteremtő szándékkal közel egy évtizeddel ezelőtt Dr. Sótonyi Péter, még az egyetem önállóvá válása előtt, dekánként indította útjára, azzal a céllal, hogy a társtanszékek és kollégák megismerjék egymás munkáját. Az elmúlt években több tanszék is bemutatkozott, idén a Belgyógyászati Tanszék klinikai, oktató- és kutatómunkájába nyerhettek betekintést az egyetem meghívott vendégei, illetve ünnepélyes keretek között átadták az új „Dialízis Központot” is.

A bemutatkozó előadások után Dr. Sótonyi Péter rektor úr, Dr. Manczur Ferenc tanszékvezető úr és Dr. Falus Fruzsina átadta az új Dialízis Központot is, amely közel 10 év fáradságos munka eredményeként nyithatta meg kapuit a beteg kutyusok előtt.

Sokat köszönhetünk Dr. Falus Fruzsina doktornőnek is, akinek köszönhetően a Dialízis Központból mára valóság lett, hiszen ő volt az, aki a SOTE Gyermek Nefrológiai Osztályának munkatársainak segítségével, fáradságot nem kímélve gyűjtötte össze azt a tudást, amelyet tovább adva a kollégáknak ez a központ megkezdhette a működését.” – hangsúlyozta Manczur professzor.

Az „Ismerjük meg egymást” rendezvénysorozat jó alkalom arra, hogy az Állatorvostudományi Egyetem társtanszékei bemutassák, hogy hol tartanak, beszámoljanak az eredményeikről és jövőbeli céljaikról a kollégáknak és az állatorvoskollégáknak. Bízunk benne, hogy a hagyomány tovább folytatódik és jövőre további társtanszékek mutatkoznak be.