Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Educatio kiállítás 2020

Educatio kiállítás 2020

Immár a 20. évfordulóját ünnepelte a január 9-11. között megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, ahol az Állatorvostudományi Egyetem különleges standdal, élő állatokkal várta a továbbtanulás iránt érdeklődő diákokat.

Lójelmezbe bújt hallgatók irányították interaktív standunkhoz a kiállítás résztvevőit, ahol nem csak a felmerült kérdéseikre kaphattak választ, hanem érdekes feladatok teljesítése után apró, állatos ajándékokkal is gazdagodtak. A nagy ÁTE kvíz kitöltésével a leendő diákok megismerkedhettek az egyetem történelmével, képzéseivel, működésével, illetve lehetőség nyílt a varrás alapfolyamatainak megismerésére, preparátumok mikroszkópos vizsgálatára, valamint csontok tanulmányozására.

Standunk élőállat sztárjai osztatlan sikert arattak: kutya, tengerimalac, óriáscsiga, tarantula pók és botsáska is vendégünk volt a háromnapos rendezvény ideje alatt.

 

 

Évek óta tartó tendencia, hogy a végzős középiskolások mellett egyre több a 10. és a 11. osztályos diák, akik nem kizárólag az osztatlan állatorvos képzés, hanem a biológia Bsc és Msc képzéseink iránt is érdeklődnek. Az egyetem oktatással és továbbképzéssel foglalkozó egységeitől, illetve a tanulmányi osztályról érkező munkatársainktól tájékoztatást kaphattak többek között a felvételi előkészítőről, a felvételi menetéről, a továbbtanulási és az elhelyezkedési lehetőségekről. A szombati napon rektorunk, Dr. Sótonyi Péter is kilátogatott az egyetem standjához.

 

 

A hallgatóinkhoz leggyakrabban intézett kérdések jellemzően az egyetemen lévő diákéletre, a mindennapokra és a tanulmányok teljesítésének nehézségére vonatkoztak.

 

Bízunk benne, hogy interaktív programjaink elnyerték látogatóink tetszését és egyetlen kérdésük sem maradt megválaszolatlanul.