Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Fókuszban a jövő: lezajlott az Állatorvostudományi Egyetem harmadik Állásbörzéje

Fókuszban a jövő: lezajlott az Állatorvostudományi Egyetem harmadik Állásbörzéje

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az Állatorvostudományi Egyetem Állásbörzéje, melynek az idei évben egy különleges vendég, az egyetem alumni diákja, Dr. Kemény Dénes emelte a fényét.

A rendezvény sikerét mutatja, hogy évről évre növekszik az érdeklődő diákok és a közreműködő cégek, szervezetek száma: idén 20 hazai és 8 külföldi kiállító látogatott el egyetemünkre, hogy bemutassa munkásságát, aktuális állásajánlatait és megismerkedjen hallgatóinkkal.

A Németországból, Angliából, Franciaországból, Írországból, Ausztriából és Magyarországról érkező kiállítók a személyes beszélgetések mellett prezentációkkal is készültek. A 20 perces előadások alkalmával a szakmai munka mellett egyre több cég tartotta fontosnak bemutatni a kollégák jólétének növelésére tett intézkedéseit. Nem csupán állást ajánlottak, hanem azt is elmondták, hogy milyen segítségre, támogatásra számíthatnak az új munkatársak, ha pályakezdő állatorvosként őket választják munkáltatójuknak. Az Angliából érkező munkaerő közvetítő szakember előadásában többek között azokra a szempontokra hívta fel a figyelmet, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha valaki külföldi munkavállaláson gondolkozik.

11 órától Dr. Kemény Dénessel az ATE egykori diákjával, vízilabda edzővel, olimpikonnal beszélgetett Dr. Vetter Szilvia, melyre rengeteg hallgató volt kíváncsi. Az oldott hangulatú program folyamán szó esett az élsport és a tanulás összeegyeztetésének nehézségeiről, a kudarcok szerepéről a fejlődésben, valamint olyan érdekes történetekről, melyek az állatorvosi hivatás és a sportolói karrier velejárói.

Az Állásbörze idén sem csupán a kiállítókkal való kapcsolatépítésről szólt, az előadások és a személyes beszélgetések mellett magyar és angol nyelvű workshopok kerültek megrendezésre, melyek mindegyike a munkaerőpiacra történő belépés megkönnyítését célzó egy-egy témával foglalkoztak. Interaktív csoportmunka formájában megvitatásra kerültek a jó motivációs levél és önéletrajz elkészítésének szempontjai, majd az önként jelentkezők interjúszimuláción próbálhatták ki magukat. Hamar beteltek az időpontok a grafológus szakemberhez, aki a hallgatók kézzel írt szövegeit elemezte, de népszerűek voltak a sikeres liftbeszéd ismérveivel foglalkozó és a munkahelyi beilleszkedést segítő workshopok is.

A kiállítók visszajelzései alapján évről évre egyre több diák várja az Állásbörzét, nem csak a végzősök, hanem a harmad, negyedéves hallgatók is előszeretettel tájékozódnak lehetőségeikről. Ehhez igazodva, a fiatalabb korosztálynak kedvezve, egyre több cég ajánl gyakornoki pozíciókat, ösztöndíjas lehetőségeket, illetve nyári munkákat. Az is kiderült, hogy a hallgatók egyre bátrabban és céltudatosabban veszik fel a kapcsolatot a kiállítókkal, illetve, hogy már nem csak a kisállat praxisokban adódó lehetőségek iránt érdeklődnek, hanem egyre többen fordulnak a haszonállat-egészségügy irányába.

 

Az Állásbörze képekben