Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek COVID-19 Rektori tájékoztató hallgatóknak

COVID-19 Rektori tájékoztató hallgatóknak

Kedves Hallgatók!

Kérem, tekintsék meg rektori tájékoztatómat:

 

 

 

Kedves Hallgatók!

A tömegtájékoztatási eszközökön számos, sokszor egymásnak is ellentmondó hír jelenik meg a koronavírussal kapcsolatban.

Hallgatóink folyamatos tájékoztatása, egészségük védelme, valamint az Egyetemünkön 233 esztendeje folyó oktatás zavartalan biztosítása érdekében alábbiakról tájékoztatom, valamint lentiekről rendelkezem.

1)

A koronavírus világszintű megjelenése óta Egyetemünk megtett és betartott minden elővigyázatossági intézkedést. Hallgatóinkat több ízben, folyamatosan tájékoztattuk.

Magyarországon – az európai országok jelentős részéhez képest, valamint világviszonylatban – alacsony a koronavírus megbetegedések száma.

Egyetemünkön nincs jelen a humán koronavírus.

2)

A koronavírus megelőzésének egyik leghatásosabb módja a nagy létszámú, zárt térben történő társas érintkezési lehetőségek korlátozása. Ezért – a Kormány mai döntése értelmében – a hallgatók számára határozatlan ideig távoktatási tanítási formát és intézménylátogatási tilalmat rendelek el.

3)

A távoktatás keretében március 16. napjától a tanórák és vizsgák interneten keresztül kerülnek megtartásra. A távoktatás technikai részleteiről külön küldünk információt.

4)

A hallgatói intézménylátogatási tilalom keretében a hallgatók – a Kollégium kivételével – március 12. napjától nem léphetnek be az Egyetem területére. A Kollégium március 14. napjától zárva tart.

5)

Jelenleg Magyarországon – az európai országok jelentős részéhez képest, valamint világviszonylatban – alacsony a koronavírus megbetegedések száma. Ezért, amennyiben a hallgató a távoktatási időszakban elhagyja Magyarország területét, és időközben végetér a távoktatási időszak és az intézménylátogatási tilalom, a hallgató magyarországi visszatérését követően további 14 napig az Egyetem területére nem léphet be.

A koronavírus gócpontokról és fokozott/magas kockázatú területekről a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs) található naprakész információ.

6)

Mindenkit nyomatékosan kérek az általános járványügyi előírások betartására.

Egyetemünk honlapján tájékoztató és kapcsolódó eljárásrend magyarul a https://univet.hu/hu/koronavirus/, angolul a https://univet.hu/en/coronavirus elérhetőségen található.

Kérdéseiket, bejelentéseiket a [E-mail megjelenítése] email címen tehetik meg.

A Kormány https://koronavirus.gov.hu/ és https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu oldalain folyamatosan frissülő, hiteles és naprakész információk, valamint általános tájékoztatók olvashatók a koronavírusról, illetve válaszok a leggyakrabban ismételt kérdésekre. Az ingyenesen hívható információs vonalak a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456 telefonszámokon a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek.

 

 

Budapest, 2020. március 11.

 

  Sótonyi Péter

      rektor