Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Proof of Concept – Innovatív ötletek támogatása az Állatorvostudományi Egyetemen

Proof of Concept – Innovatív ötletek támogatása az Állatorvostudományi Egyetemen

2020. március 9-én, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázata keretében lezárult az Állatorvostudományi Egyetem első „Proof of Concept” programjának értékelése, amelynek során piaci hasznosításra esélyes, de még kezdeti fázisban lévő, kísérleti bizonyítást, illetve további fejlesztést igénylő, innovatív ötletekkel pályázhattak az Egyetem oktatói, kutatói, hallgatók bevonásával.

Első körben 15 ötlet érkezett, amelyek közül 10 projekt került a zsűri elé. Az ötletgazdák felkészülését innovációban jártas mentorok segítették. A pályázók az írásos projekttervek mellett személyesen is prezentálták a fejlesztési ötleteiket. Az öt fős zsűriben ketten nagyvállalati vezetők, egy fő az amerikai Yale Egyetem professzora, ketten pedig az Egyetemet képviselték. Az értékelés eredményeképpen 6 projekt nyert egyenként bruttó 6,7 millió forint támogatást.

 

 

A nyertesek névsora:

  1. Dr. Bakos Zoltán
  2. Dr. Jerzsele Ákos
  3. Dr. Somoskői Bence
  4. Dr. Szenci Ottó
  5. Dr. Vajdovich Péter
  6. Dr. Zenke Petra

A nyerteseknek egy évük van a tervezett fejlesztéseik megvalósítására, amely időszakban továbbra is számíthatnak a mentorok támogatására.

Gratulálunk a nyerteseknek, és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

A 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00010 számú projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma (2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO) pályázati program finanszírozásában valósul meg