Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek EQUUS Napok karantén idején

EQUUS Napok karantén idején

Nem túlzás azt állítani, hogy április hónapról minden állatorvostan-hallgatónak az EQUUS Napok jutnak eszébe. Az Állatorvostudományi Egyetem nagyszabású hallgatói rendezvényének története egészen 1975-ig nyúlik vissza. A kezdetben két napos program mára már egy egész hetes programsorozattá nőtte ki magát, mely évről évre rengeteg új és már tradicionálisnak tekinthető elemmel tér vissza minden tavasszal. Ez alatt az egy hét alatt a diákok életében a tanulás helyét átveszi a szórakozás és a közösségépítés, hiszen a versenyek, sportmérkőzések, vetélkedők együttes teljesítése egy nagy csapattá kovácsolja össze az egyetem hallgatóit.

Az EQUUS Napok egyik hagyományos eseménye, amikor az egyetem rektora által vezetett fogat és az őt kísérő lovas huszárok több száz hallgató kíséretében elindulnak az 5 km-re található állatorvosi kollégiumhoz. A felvonulás nem csupán a szórakozásról szól, a tavalyi évben például az afrikai sertéspestisre és az ember vírus terjedésében betöltött szerepére hívták fel transzparenseikkel a figyelmet.

Az EQQUS Napok másik kiemelkedő eseménye az „International Day”, amikor is az egyetem közel 50 országból érkező diákjai kitelepülnek a campus parkjába és kóstolással egybekötve bemutatják országuk jellegzetes finomságait, italait, szokásait.

Szerencsére hallgatóink gondoskodtak róla, hogy a járványügyi intézkedések ellenére idén se maradjunk EQUUS Napok nélkül. Ide kattintva elérhető a videó, mely az esemény karantén változatát hivatott bemutatni könnyed, szórakoztató formában.

Egy kis nosztalgia: ide kattintva megtekintheti a tavaly készült fényképeket, alább pedig a 2018-as eseményről készült videó-összefoglalót.