Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Lehetőségek a PhD/DLA-doktori képzésben: Roska Tamás Tudományos Előadás

Lehetőségek a PhD/DLA-doktori képzésben: Roska Tamás Tudományos Előadás

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Roska Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas akadémikus tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából 2018-ban életre hívta a Roska Tamás Tudományos Előadás intézményét.

Az Előadás célja, hogy bemutassa a PhD/DLA-doktori képzésben rejlő lehetőségeket, ezzel is orientálva az Országos Tudományos Diákköri Konferencia résztvevőit, hogy a későbbiekben kutatóként dolgozzanak. Ennek keretében a pályázati felhívásnak megfelelő doktorjelöltek, végzős doktoranduszok, valamint a 2019. január 1-ét követően a pályázat benyújtásáig PhD/DLA-fokozatot szerzettek pályázhatnak.

Az Előadás megtartására 2021 tavaszán, a 35. OTDK 16 tudományterületi szekciójában másodízben kerül sor. A pályázók közül értő zsűrik által kiválasztott 16 előadást plenáris ülésen kell majd az OTDK adott tudományterületi szekciójában bemutatni. A Roska Tamás Tudományos Előadás Alapító Okirata és a 2020. évi pályázati felhívás a következő linken keresztül érhető el:

Roska Tamás Előadás – Pályázati felhívás

Roska Tamás Előadás – alapító okirat

Az OTDK-n Roska Tamás Tudományos Előadás egy-egy tudományterületi szekcióban kétévenként csak egy van, így jelentős szakmai elismerésnek minősül, emellett 300 000 Ft pénzdíj, emlékérem és oklevél is jár hozzá, valamint a Magyar Tudományban történő megjelenés és a szakterületi nyilvánosság.