Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Sikerek a környezettudományi diákkonferencián

Sikerek a környezettudományi diákkonferencián

A XVII. Országos Felsőoktatási és Környezettudományi Diákkonferencián (OKFD) az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói két második és egy harmadik helyezést szereztek, valamint egy különdíjat is átvehettek.

A Zoológia és Természetvédelem Szekcióban 2. helyezést ért el Tóth Rita Halak taxonómiai és funkcionális ritkasága vízfolyásokban degradációs gradiens mentén című dolgozatával. Harmadik lett Verebélyi Viktória Terbutilazin ökotoxikológiai vizsgálata két hazai kétéltű fajon című munkájával. Különdíjban részesült Rák Gergő. Dolgozatának címe: Prédajellegek befolyásolják a predátor választását: a veszélyeztetett görög karsztvipera (Vipera graeca) táplálkozása. A Botanika és Természetvédelem szekcióban 2. helyen végzett Budai Mátyás Füvesélőhely-specialista viperafajok (Vipera graeca, Vipera renardi, Vipera ursinii) élőhelyválasztását befolyásoló vegetációstrukturális elemek című munkájával.

A kétévente megrendezendő OFKD a természet- és környezettudományok, a környezet- és természetvédelem, valamint a környezet fenntarthatósága és a klímaügyek iránt érdeklődő középiskolás és egyetemi hallgatókat kívánja megszólítani. A vírushelyzet miatt az idén rendhagyó módon, a tudományos pályamunkákat csak írásban értékelték ki. A konferencia díjkiosztóját szeptember 15-én tartották Gödöllőn, a Szent István Egyetemen.

Képünkön a díjátadón rész vett Rák Gergő és Budai Mátyás szerepelnek.

 

 

Fotó és szöveg: Balázs Gusztáv