Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Köszönet véradóinknak

Köszönet véradóinknak

2020. október 7-én az Állatorvostudományi Egyetem Hallgatói Központjában adtak vért és mentettek ezzel életeket hallgatóink, kollégáink. A vér mással nem pótolható, így a folyamatos, biztonságos véradás fenntartása a koronavírus-járvány időszaka alatt is kiemelt fontosságú. A 42 önkéntes jelentkező közül az orvosi vizsgálat után végül 39 fő adhatott vért, szigorúan követve a biztonsági előírásokat. A jelentkezők fertőtlenítés után, maszk viselésével léphettek be a helyszínre, ahol egyből megmérték a testhőjüket, majd további vizsgálatok következtek mielőtt a véradó székbe ülhettek volna.

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint naponta 1600 – 1800 önkéntes véradóra lenne szükség a biztonságos vérellátás biztosításához hazánkban. Ezúton is köszönjük véradóinknak, hogy önzetlen tettükkel hozzájárultak mások gyógyulásához, életének megmentéséhez.

 

További információk a véradásról, helyszínekről, kritériumokról a www.veradas.hu a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt mobil applikációján találhatók.