Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Megjelent az Univet újság őszi száma

Megjelent az Univet újság őszi száma

Az Állatorvostudományi Egyetem lapja, az Univet újság idei harmadik számában részletesen olvashatnak a 234. tanév ünnepélyes megnyitójáról, mely egyben az alapítványi működési modell első éve.  Tudósítunk az egyetemi élet fontos történéseiről, a kettős szoboravató ünnepségről, a kromatográfiás laboratórium átadásáról, a VI. Állatorvosi Vándortúráról, illetve az elsőéves hallgatók különleges anatómia órájáról, ahol dr. Sótonyi Péter rektor élő lovakon tartott emlékezetes bemutatót. Összefoglaljuk a júniusban megválasztott új szenátus első ülésének, valamint a modellváltás kapcsán tartott összdolgozói értekezletnek a legfontosabb történéseit.

A portré rovatban Dr. Náray-Szabó Gáborral, az augusztus elsejétől az Állatorvostudományi Egyetemet fenntartó Marek József Alapítvány kuratóriumának elnökével, vegyésszel, második generációs akadémikussal beszélgetett Balázs Gusztáv.

„Példátlan intellektuális kihívásnak tartom, hogy elősegítsem az egyetem felkészült, nemzetközi hírű, elkötelezett, fiatal, anyagiakkal is jól ellátott közösségnek, hogy mire képes a lehető legnagyobb gazdálkodási szabadság birtokában.”

Dr. Somogyi Zoltán karrierje nem indult könnyen. Ma már PhD hallgató, két éve elnyerte az Év pályakezdő állatorvosa díjat, egy 1100 kocás sertéstelep állategészségügyi ellátásáért felel, miközben az egyetem Gyógyszertani és Méregtani tanszékén is tevékenykedik.

„Az egyik legfontosabb oktatói feladat az összefüggések felismertetése a diákokkal. Elsőéves hallgatóként ezt a célt tűztem magam elé, hogy tovább tudjak haladni.”

Verebélyi Viktória idén vehette át biológus mesterszakos diplomáját az Állatorvostudományi Egyetemen, vele a SCIndikátor tudománykommunikációs versenyen elért különdíja kapcsán készítettünk interjút.

„Nagy szükség van az ismeretterjesztő előadásokra, mert erősítik a köztudatban, hogy a kutatók valóban fontos kérdésekre keresik a választ. Mindig fontosnak tartottam, hogy a kutatók és más emberek között lévő falat megpróbáljam ledönteni.”

A harmadik idei számunkban szereplő külföldi hallgatónk Natalja Lewin, az orosz gyökerekkel rendelkező német diák, aki ötödévét kezdi egyetemünkön. Natalja beszél a mentális egészség fontosságáról, kitartásról, nehézségekről, azokról a szituációkról, amikor őszintének kell lennünk és hallatni a hangunk.

„Sokszor a legjobb és legokosabb emberek is kételkednek magukban vagy érzik magukat tehetetlennek.”

Az Univet újságot megtalálja az egyetem megszokott pontjain és honlapunkon digitalizált változatban.