Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Beszámoló a Marek Napokról

Beszámoló a Marek Napokról

Idén október 21. és 24. között zajlott az Állatorvostudományi Egyetem őszi szemeszterének várva várt diákeseménye, a Marek Napok.

A szerdától szombatig tartó eseménysorozat alatt a diákok birtokba vették az egyetem és a kollégium területét, ahol sportprogramokon, szórakoztató vetélkedőkön és táncos mulatságokon vehettek részt. A sportteljesítményre koncentráló röplabdaversenyt, foci és floorball meccseket a hét vége felé felváltották a kevésbé komoly megmérettetések, mint a nokedli szaggató verseny, a sörpong, a lasertag, a tökfaragó verseny vagy a kidobós.

Az esemény egyik kiemelt programja a gólyáknak szóló Puding, ahol az egyetem három oktatója mutatja be életét és pályáját kötetlen beszélgetés formájában, miközben a közönség pudingot majszolhat. Az idei Puding meghívott tanárai Dr. Szilasi Anna a patológia tanszékről, Dr. Pilipecz Mihály a kémia tanszékről és Dr. Jerzsele Ákos tudományos és kutatási rektorhelyettes, a gyógyszertani és méregtani tanszék vezetője voltak.

A magyar tradíciók részeként, a télre való felkészülés jegyében, a Marek Napok csúcspontja a disznóvágás majd az azt követő közös hurkatöltés és evés.

A négynapos diákesemény célja, hogy segítse a frissen érkezett gólyákat a beilleszkedésben, összehozza az egyetem hallgatóit és oktatóit, akik a közös mulatságtól feltöltődve vághatnak neki a téli vizsgák és ZH-k teljesítésének.

 

 

Az eseményről készült képeket megtekintheti galériánkban.