Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja

Bemutatkozik az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja

A környezet- és természetvédelem korunk kiemelten fontos kérdései, a fajgazdagság védelme nem képzelhető el az egyes egyedek megóvása nélkül. Ezenfelül mindannyiunk érdeke, hogy szenvedésmentes, etikus világban éljünk. Az állatvédelem mindezekhez szorosan kapcsolódva mind nagyobb teret nyer.
Mérföldkőhöz érkezett az állatvédelem kutatása és oktatása Magyarországon. Az újonnan megalakult Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ (röviden ÁTE Állatvédelmi Központ) feladata, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem elméletének és gyakorlatának, segítve mind az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, mind a terepen dolgozó állatorvosokat és állatvédőket. A Központ egy hiánypótló tudásbázis, amely nem csupán a graduális és posztgraduális
állatorvosképzésben biztosítja a korszerű állatvédelmi ismereteket átadását, hanem a nem állatorvos szakembereknek, civileknek is szervez képzéseket, szakmai napokat.

Az ÁTE Állatvédelmi Központ az Állatorvostudományi Egyetem új szervezeti egységeként 2021. január elsején kezdte meg működését – erről lesz szó sajtótájékoztatónkon.

Időpont: 2021. január 26. (kedd), 11.00 – 11.30 óra
Helyszín: Állatorvostudományi Egyetem

Az eseményen beszédet mond:

  • Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora
  • Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos
  • Dr. Vetter Szilvia PhD., az ÁTE Állatvédelmi Központ vezetője

A járványhelyzet miatt a rendezvény érdeklődőink számára online lesz megtekinthető:
Kattintson ide: https://bit.ly/3nPSVRy