Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Töretlen sikerrel zajlott az online térbe költözött állásbörzénk

Töretlen sikerrel zajlott az online térbe költözött állásbörzénk

Az idei évben, a vírushelyzetre való tekintettel, rendhagyó módon került megrendezésre az Állatorvostudományi Egyetem IV. Hazai és Nemzetközi Állásbörzéje. A teljesen online módon zajló eseményen olyan haza és külföldi cégek képviseltették magukat, akik számos betölthető pozícióval, gyakornoki programmal várták az érdeklődő diákokat.

Több mint 50 magyar és 50 külföldi hallgató vett részt a negyedik alkalommal megrendezett egyetemi állásbörzén. A megszokott standoktól eltérően, most chatszobákon keresztül találkozhattak, és tehették fel kérdéseiket a megjelent cégek képviselőinek. Többek között az Alpha-Vet Kft., a Bonafarm Csoport, az Elanco Hungary, a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Kft., a Tolnagro csoport és a Túri Állatkórház, az egyetemről pedig a Továbbképzési Csoport és a Doktori Iskola volt jelen. A külföldi cégek között a Lloyd & Cowan és a Medivet UK képviseltette magát.

A bemutatkozó videók között Dr. Bartha Tibor nemzetközi rektorhelyettes, Dr. Jerzsele Ákos tudományos és kutatási rektorhelyettes, Dr. Németh Tibor klinikai rektorhelyettes és Dr. Ózsvári László oktatási rektorhelyettes szóltak pár bíztató szót az álláskeresés előtt álló, végzős diákokhoz.

A szervezők külön programokkal is készültek az érdeklődőknek, előadást tartott Erdőssy Gellért, a CV Shark alapítója, aki tippeket adott az ütős önéletrajz íráshoz, illetve két, angol állásinterjúra való felkészítő videó is levetítésre kerül az Angol Intézet Language School jóvoltából.

A börzén részt vevők bepillanthattak a kiállító cégek életébe, működésébe, információt szerezhettek az aktuális állásajánlataikról, illetve hasznos tanácsokkal is gazdagabbak lettek, melyet hasznosíthatnak jövőbeni karrierjük tervezésekor.

Az érdeklődők számára a legnagyobb előnyt az jelentette, hogy megismerhették a kiállító cégeket, kötetlenül beszélgethettek, nyíltan kérdezhettek a cégek képviselőitől, a vírus helyzetre való tekintettel, otthonról, biztonságosan.

Ugyan az esemény az online térben is sikerrel zajlott, reméljük, hogy jövőre ismét személyessé tehetjük ezt az élményt az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói számára.