Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Együttműködési megállapodás az Egyetem és a Kincsem Park között

Együttműködési megállapodás az Egyetem és a Kincsem Park között

Az Állatorvostudományi Egyetem és a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. közötti együttműködési megállapodást írt alá május 25-én az Egyetemen dr. Sótonyi Péter rektor és Pécsi István ügyvezető igazgató. A megállapodás keretében az egyetem szakembereinek közreműködésével állatvédelmi szűrővizsgálatokra kerül sor a Kft. által szervezett galoppversenyeken.

Az aláírás alkalmával dr. Sótonyi Péter elmondta, tavaly kezdték el a lovak versenyek előtti egészségügyi állapotának felmérését. A megállapodás az Egyetem és a Kincsem Park között meglévő kapcsolatokat emeli magasabb szintre.

Az egyetem rektora arra is kitért, hogy az intézmény január elsején megalapította az Állatvédelmi Központját. Ez a tudásközpont nemcsak a kutyák és macskák, hanem a gazdasági haszonállatok állatjólétét is szolgálja. Nagyon fontos, hogy egy versenyen kizárólag szakértői szemmel és különböző mérőműszerek által egészségesnek tekinthető állatok fussanak a futtatók és a közönség legnagyobb megelégedésére a park csodálatos pályáján.

Az állatjóléti követelményeknek egyre nagyobb a jelentőségük. Óriási megtiszteltetés, hogy e téren Európában egyedülálló módon összefog ez a két nagy múltú intézmény, hangsúlyozta Pécsi István. Az egyetem első szóra az ügy mellé állt. Az ügyvezető igazgató hozzátette, büszke a megállapodásra, mert nagy megnyugvást okoz, hogy a Kincsem Parkban pályára lépő lovak a legjobb szakemberek vizsgálatán esnek át.