Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Múzeumok Éjszakája 2021

Múzeumok Éjszakája 2021

2021. június 26-án, szombaton kerül sor az idei Múzeumok Éjszakájára. Az idei a 19. alkalom, hogy a Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján szélesre tárják kapuikat a múzeumok az aktuális járványügyi helyzethez igazodva. Az előző évekhez hasonlóan az Állatorvostudományi Egyetem is részt vesz az eseményen, a Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeum-mal és az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ-tal karöltve rengeteg állatos programmal készülünk a kicsiknek és nagyoknak. A részletes programért keresse fel a muzej.hu oldalon az Állatorvos-történeti gyűjtemény helyszínét.

Különleges alkalom lesz az idei rendezvény! Hiszen idén a Múzeumok Éjszakája lesz a világjárvány és a pandémia utáni újranyitást követő első országos jelentőségű kulturális esemény. 

A karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg június 12-étől a múzeumok pénztárában vagy a jegymester.hu oldalon. A kedvezményes karszalag azonban nem érvényes idén a budapesti tömegközlekedési eszközökön, és ebben az évben nem lesznek múzeumi körjáratok sem a fővárosban, hiszen a járványhelyzet miatt sokkal kevesebb idő állt rendelkezésre az előkészületekre.

Vigyázzunk egymásra, és tartsuk be a járványügyi rendelkezéseket! Erre minden múzeumban kiemelt figyelmet fordítanak a rendezők, és kérjük a látogatókat is, hogy tartsák be az aktuális szabályozásokat!