Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Nagy sikerrel zajlott a III. ÁTE Fogathajtó és Főzőverseny

Nagy sikerrel zajlott a III. ÁTE Fogathajtó és Főzőverseny

Június 8-án, az Üllői Campuson került sor a III. ÁTE Fogathajtó és Főzőversenyre. Az eseményt Dr. Sótonyi Péter rektor nyitotta meg, majd Sárai Szabó Kelemen perjel, a győri Szent Ignác Bencés Templom igazgatója áldotta meg.

Ha egyetlen szóban kell összefoglalni az esemény hangulatát, akkor a felszabadultság a legjellemzőbb kifejezés. Túl a járvány okozta megszorítások javán, s talán a vizsgákon is, úgy folytatódott Egyetemünk hagyományos közösségi rendezvénye, mintha 2020-ban el sem maradt volna. A főzőcsapatok, a fogathajók és segédhajtóik – Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán, kilencszeres fogathajtó világbajnok, Szegedi Gábor világbajnok, Cseri Dávid, a Szilásváradi Ménesgazdaság vezetője, a pályán és a tribünön közreműködők, a bírók és a zsűri tagjai, s minden résztvevő kellemesen töltötte a délutánt az igazi, zavartalan nyári időben.

 

A fogathajtást Bányavölgyi Donáta, a Nemzeti Lovas Színház menedzsere, lovas-színésznője nyerte, a 2. Dr. Dragovácz Nikoletta, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem koordinációs főigazgatója, a 3. Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, a Marek József Alapítvány kuratóriumának tagja lett.

A főzőverseny eredménye: 1. Vet-Contol, 2. Csepereg (HÖK), 3. Késmesterek (Sebészet).

– Meghatottan állok itt egy csodálatos nap végéhez közeledve, abban bízva, hogy a következő években is találkozhatunk ezen az eseményen – mondta a díjak átadása után Dr. Sótonyi Péter, majd megköszönte Sárai Szabó Kelemen és Schmittné Makray Katalin zászlóanya részvételét a rendezvényen.

Az egyetem rektora köszönetet mondott Dr. Fehér Károlynak, a verseny ötletgazdájának, a segédhajtóknak, Pécsi Istvánnak, a Kincsem Park ügyvezető igazgatójának a közvetítésért, Kovács Eszter versenyigazgatónak, Fülöpné Mátyus Zsuzsanna főbírónak, Szepesi Józsefnek, Szepesiné Mátyus Eszternek, Szepesi Rékának a versenyiroda munkatársainak, Finta Gábor és Nagy Sándor pályaépítőknek, valamint a zsűrinek, Kaszás Gézának, Blaskó Jánosnak és Horváthné Csapó Tímeának.

Tekintsék meg ez eseményről készült fotókat itt és itt.