Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Az Univet újság nyári száma már elérhető

Az Univet újság nyári száma már elérhető

Az Állatorvostudományi Egyetem lapja, az Univet június végén megjelent nyári száma tudósít a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról és annak eredményeiről, mely Agrártudományi szekciójának immár harmadjára adott otthont az egyetem. Beszámolót olvashatunk továbbá az elmúlt időszakban megrendezett konferenciákról, Párkapcsolati kultúra és demográfia témában május végén, június elején pedig Állatvédelmi aktualitások 2021 címmel tartottak eseményt az István utcai kampuszon. Még online zajlott a 24. Grác nemzetközi oktatásfejlesztési konferencia, melynek 2016 óta oszlopos tagja az Állatorvostudományi Egyetem, ahol előadással, workshoppal, poszterekkel, moderátorként vagy kerekasztal-beszélgetések résztvevőjeként szerepelnek munkatársaink, kollégáink.

Az újságban összefoglaljuk a járvány okozta megszorítások enyhítése után megrendezett első összejöveteleket, a Hősök Napi megemlékezést, mely elmaradhatatlan eseménye minden év májusának, illetve a III. ÁTE Fogathajtó és Főzőverseny eredményeit, képes beszámolóval illusztrálva.

Az Univet portré rovatában Dr. Rácz Bencével, az Anatómiai és Szövettani Tanszék egyetemi docensével beszélget Balázs Gusztáv főszerkesztő, pályafutásáról, kutatásról és oktatásról.

„Amikor egy kutató elér bizonyos eredményeket, sok esetben már nem nagyon megy be a laboratóriumba, hanem cikkeket, pályázatokat ír, prezentációkat állít elő a szobájában. Én rendszeresen használom az elektronmikroszkópot, a mikroszkópos laboratóriumot és anyagot gyűjtök, mert ha nem így tennék, hiányozna. Erre az oktatás miatt is szükség van.”

Megismerhetik Hrutka Ivett, ötödéves állatorvostan-hallgatónkat, aki az egyik fő szerevezője a középiskolásoknak rendezett Országos Állategészségügyi Versenynek és a HÖK szakmai bizottságában is tevékenykedik.

„Sokan azt hiszik, hogy kiskutyákkal játszunk egész nap. De a haszonállat-gyógyászattól az élelmiszer-higiénián át az igazgatásig rengeteg olyan területe van az állatorvosi pályának, amit érdemes bemutatni a fiataloknak, azért, hogy ne indexszel a kezükben szembesüljenek azzal, hogy mit vállaltak.”

Külföldi hallgatóval készült interjúnk főszereplője a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas Joseph Oscar Ullomi, aki az egzotikus Tanzániából érkezett Magyarországra, hogy megvalósítsa álmát és állatorvos legyen.

Az Univet újságot megtalálja az egyetem megszokott pontjain és az intézmény honlapján digitalizált változatban.