Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Átadták az Állatorvosi Praxisvezető Tanfolyam okleveleit

Átadták az Állatorvosi Praxisvezető Tanfolyam okleveleit

Jogi, gazdasági és kommunikációs ismeretek, az állatorvosi praxis üzemeltetése, az emberi erőforrással való gazdálkodás szerepelt többek között a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) praxisvezető képzésének tematikájában. A képzést elsőként elvégzett, szakvizsgát tett állatorvosok szeptember 4-én, az Állatorvostudományi Egyetem aulájában vették át oklevelüket Dr. Gönczi Gábortól, a MÁOK elnökétől.

A megjelenteket köszöntő Dr. Sótonyi Péter rektor gratulált a posztgraduális képzés követelményeit teljesítőknek és a kamarának is azért, hogy létrehozta ezt az oktatási formát, amely az egyetemen elérhető szakállatorvos képzések mellett új készségekkel gazdagítja az állatorvosok közösségét.

Az Egyetem vezetője kiemelte, hogy az intézmény öt éve nyerte vissza önállóságát, tavaly pedig, a modellváltással az autonómiáját. Az egyetemet fenntartó Marek József Alapítvány kuratóriumának tagja Dr. Gönczi Gábor is. A testület elnöke Dr. Náray-Szabó Gábor akadémikus, Fazekas Sándor korábbi agrárminiszter, Bajkai István, a kerület országgyűlési képviselője és Dr. Sótonyi Péter. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök az intézményt a közelmúltban a legjobb magyarországi egyetemnek nevezte. A hazai felsőoktatási intézmények között itt a legmagasabb a külföldi hallgatók aránya.

Dr. Gönczi Gábor elmondta, az Egyetem és a Kamara szoros kapcsolatát az is jelzi, hogy Dr. Sótonyi Péter a MÁOK elnökségi tagja. Köszönetet mondott Dr. Pintér Zsoltnak, a MÁOK Kft. ügyvezetőjének és Dr. Demjén Zsófia állatorvosnak a képzés megszervezésében nyújtott munkájukért.

A praxisvezető szakvizsgát a kamarai törvény írja elő. A visszajelzések szerint a tanfolyam hasznos, azonnal jól kamatoztatható ismereteket nyújt a hallgatóknak, mivel tananyaga kiterjed a praxis működtetésének mindennapjaira.

Fotók és szöveg: Balázs Gusztáv