Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A SZER ami megváltoztat – folytatódott a BRFK drogprevenciós kampánya

A SZER ami megváltoztat – folytatódott a BRFK drogprevenciós kampánya

A budapesti rendőrök ezúttal Állatorvostudományi Egyetem hallgatóinak figyelmét hívták fel a droghasználat veszélyeire és következményeire. Eddig – 2021 szeptember 1-je óta – több mint 4678 diáknak mutatták be a prezentációt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a Bűnmegelőzési Osztállyal 2019-ben egy merőben új drogprevenciós prezentációt készített, amely három pillérre épül; szülők, pedagógusok, gyermekek/ diákok.  Ezzel a kampánnyal interaktív módon és közismert emberek segítségével szólították meg a szülőket, pedagógusokat és a gyerekeket.

A Klebelsberg Központ közreműködésével 49 kiképzett előadó, eddig 263 alkalommal 203 általános és középiskolában tartott drogprevenciós prezentációt szülői értekezleteken. Ezzel az előadássorozattal összesen 11.222 szülőt értek el.

Kampányuk folytatásaként szeptemberben a BRFK az Arena Mallban lévő Cinemax mozival és a Toxikoma film készítőivel, valamint Szabó Győző színművész közreműködésével fogott össze; ekkor több száz középiskolásnak  hívták fel a figyelmét a droghasználat veszélyeire és következményeire.

Ezúttal, 2021. október 12-én a VII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Türi Árpád r. alezredes tartott előadást Állatorvostudományi Egyetem​​e több mint 200 hallgatójának. A prezentáció mellett szakmai tapasztalatairól is beszélt.