Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Gyertyafényes felvonulás: Tatay Zoltán emlékének adózunk

Gyertyafényes felvonulás: Tatay Zoltán emlékének adózunk

Tisztelt Kollégák! Tisztelt Hallgatók!

Egyetemünkön immár hagyománnyá vált, hogy az 1956-os Forradalomra gyertyafényes felvonulással emlékezünk. A Zimmermann Ágoston előadóterem elől indulva gyertyafénnyel vonulunk Tatay Zoltán emléktáblájához.

Tatay Zoltán az a harmadéves, kitűnő képességű állatorvostan-hallgató, akit 1956. október 24-én, fehér köpenyében, sebesült ellátása közben ért halálos lövés a Harminckettesek terén. 25-én holttestét a Sebészeti tanszéken ravatalozták fel, majd csendben temették el 27-én a mai Kémiai Tanszék előtt.

A Magyar Állatorvosok Világszervezetével közösen Tatay Zoltán Állatorvostan-hallgatói díj emlékplakettel tüntetünk ki egy fiatal állatorvost, aki a Világszervezet Hallgatói Tagozatában végzett munkájával és az Alma Mater hírének öregbítésével érdemelte ki az elismerést.

Kérem Önöket, hogy csatlakozzanak az emlékmenethez és egy szál gyertyával, rójuk le tiszteletünket az 1956-os Forradalom hősei valamint Tatay Zoltán előtt.

A megemlékezésre 2021. október 25-én, 19.00 órakor kerül sor.

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Sótonyi Péter

rektor

Hallgassa meg a Prof. Dr. Sótonyi Péterrel készült interjút, melyben az Állatorvostudományi Egyetem mártírjairól beszél a Kossuth Rádió 2021. október 23-i Vasárnapi újság című műsorában.