Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Könyvbemutató: Dr. Kassai Tibor – Látogatás a Birodalomba

Könyvbemutató: Dr. Kassai Tibor – Látogatás a Birodalomba

Kassai Tibor professor emeritus fiatal kutatóállatorvosként 1958-ban részt vett egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban, amelynek eseményeiről és tapasztalatairól részletes naplót vezetett. Az azóta eltelt hat évtized változásai – köztük magának a hatalmas Birodalomnak az eltűnése – különleges kordokumentummá avatták az ott élő emberek akkori életéről egy szemtanú által papírra vetett hiteles naplójegyzeteket. Tanulmányútja során a napló szerzőjének Moszkván kívül módja volt Kazahsztánban, Grúziában és Örményországban is tapasztalatokat szerezni. Az útinapló döntően az ottani életviszonyokról, az emberekről, szerzőnek az emberekkel való kapcsolatairól, kulturális eseményekről, látnivalókról készült érdekes jegyzeteket és saját fotóit tartalmazza.

Ez a napló a Személyes Történelem Kiadónál az Állatorvostudományi Egyetem támogatásával jelent meg „Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról” címmel, 128 oldalon. A nyomtatott példányok ára 2490 Ft, az e-könyvé 1490 Ft. A Kiadó a könyvet saját webáruházán, valamint a Bookline, a Libri és a Líra online könyváruházán keresztül forgalmazza, könyvesboltokban a könyv nem kapható. Linkek a vásárláshoz: https://adlibrum.hu/katalogus/Latogatas-a-Birodalomba.html .

Az Egyetem december 8-án, szerdán 14 órakor a Központi Könyvtárban tartandó könyvbemutatóra várja a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket.

A részvétel regisztrációhoz kötött: https://indico.univet.hu/event/97/