Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Belépési szabályok az Állatorvostudományi Egyetem területére 2022.02.01-től

Belépési szabályok az Állatorvostudományi Egyetem területére 2022.02.01-től

A 2021. február 8-tól hatályos, 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, az Állatorvostudományi Egyetem munkatársainak, hallgatóinak védelme és az oktatás folyamatosságának biztosítása érdekében, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet és az 598/2021.(X.28.) Korm. rendelet alapján 2022. február 1-től az Állatorvostudományi Egyetem és telephelyeire történő belépésre vonatkozóan az alábbi szabályokat határozom meg:

1.)       Az Állatorvostudományi Egyetem telephelyeire függetlenül a belépés céljától 2022. február 1-től visszavonásig kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató, a koronavírus elleni egy dózisú védőoltással oltott vagy a kétdózisú oltás mind a kettő dózisát felvett vagy védőoltások hiányában 5 napnál nem régebbi negatív COVID19 PCR teszttel rendelkező személy léphet be, amelyek igazolását ellenőrzés során kötelező bemutatni.

A rendelkezés egyaránt vonatkozik az Egyetem munkatársaira, hallgatóira és minden egyéb más céllal érkező személyre.

A koronavírus elleni védettséget, illetve a negatív tesztet a belépéskor a Biztonsági Szolgálat ellenőrzi.

2.)       Az Egyetem 1078 Budapest, István u. 2. szám alatt lévő Campusának területére a belépés kizárólag az István utcai kapun keresztül lehetséges.

3.)       Az Állatorvostudományi Egyetem valamennyi telephelyén, a zárt terekben az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező!

Oktatás közben az előadóknak, gyakorlatvezetőknek nem kell maszkot viselnie.

 

Az Állatorvostudományi Egyetem COVID 19 veszélyhelyzet alatti működésére vonatkozó részletes szabályok a honlapon megtalálható az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárságának Ágazati ajánlása alapján készített Intézkedési tervben olvashatók.

Az utasítás visszavonásig érvényes!

 

Budapest, 2022. február 1.

 

 

Dr. Sótonyi Péter

                                                                                                                    rektor