Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Országos Állatorvosi Bál a Duna partján

Országos Állatorvosi Bál a Duna partján

A pandémia miatti egyéves kihagyás után február 5-én folytatódott az Országos Állatorvosbál hagyománya. A rendezők ezúttal a Hotel Intercontinental Budapest Báltermébe várták a vendégeket, akiket Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a bál fővédnöke köszöntött. Az esemény védnökei Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos és Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi kamara elnöke voltak.

Az Egyetem rektora felidézte az előző két év megpróbáltatásait, amikor a távolléti oktatás miatt üres padok között kellett tartani az előadásokat. Mégis adódtak szép pillanatok, hiszen a tanárok és a hallgatók egymásra utaltságukban is megtettek mindent a közösség fenntartása érdekében, az online hallgatói koncerttől az interneten megtartott Equus napokon át a virtuális ballagásig. Utóbbi a tanárok részére valóságos volt, hiszen végigsétáltak a megszokott útvonalakon és a legendás előadótermekben a köszöntőket is megtartották a világ minden pontján monitorok vagy okostelefonok kijelzői előtt ülő hallgatók tiszteletére. Megható volt az is, hogy mindkét évben sikerült megtartani a tanévnyitót, tavaly már a ballagást, a fogathajtó- és főzőversenyt, majd a nemzetközi napot és az ökörsütést is.

Dr. Sótonyi Péter tolmácsolta a bál vendégeinek az 1922. január 23-án született Dr. Lami Gyula gránitdiplomás professzor jókívánságait, akit a napokban köszönthetett fel. Hatalmas megtiszteltetés volt számára, mondta el, hogy a százéves állatorvos külön gratulált Galambos Márton tavaly felállított szobrához és örömmel értesült arról, hogy az idén Csukás Zoltán szobrával folytatódik a sor.  Jövőre Kómár Gyula szobra készül el – erre a bált megelőzően, a Kómár Napok díjkiosztó ünnepélyén jelentette be az Egyetem rektora.

Az est során a hagyományokhoz híven jótékonysági árverést tartottak Winkler Nóra rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró vezetésével. A bevétel teljes összege egy hallgatói és egy állatorvosi alapítvány számlájára kerül. A felajánlott festményeket, fotókat, könyveket és ajándékokat népviseletbe öltözött fiatalemberek mutatták be a közönségnek, amiből már kiderült, hogy idén sem maradt el az állatorvostan hallgatók nyitótánca.

A zenekari kísérettel fellépő Szilaj Néptáncegyüttes fergeteges előadása kitűnő báli hangulatot teremtett, aminek nyomán táncra perdültek a vendégek is.

 

Fotók és szöveg: Balázs Gusztáv