Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A budapesti Állatorvostudományi Egyetem is fellép az Ukrajnából menekülők és társállataik egészségének biztosítása érdekében

A budapesti Állatorvostudományi Egyetem is fellép az Ukrajnából menekülők és társállataik egészségének biztosítása érdekében

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora elmondta: az Állatorvostudományi Egyetem oktatói és hallgatói mély együttérzésüket fejezik ki a háború sújtotta területekről menekülők iránt, és a maguk eszközeivel a gyakorlatban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék mind az érkezőket, mind társállataikat.

Sótonyi Péter elmondta, hogy tartós élelmiszereket (étolajat, konzerveket, kekszet, cukrot, tésztát, lisztet, rizst, bébiételt stb.), higiéniás szereket (pelenkát, fogkrémet, szappant, sampont, maszkot stb.), valamint takarókat, ágyneműket, hálózsákokat küld a rászorulóknak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben.

Az egyetemi szálláslehetőségek családok számára való kialakítása folyamatban van.

Magyarország egyetlen állatorvosképző intézményének rektora továbbá bejelentette: az Állatorvostudományi Egyetemen már folyik azoknak az állategészségügyi fogyóeszközöknek (például fertőtlenítőnek és gumikesztyűknek), valamint nagyobb mennyiségű kutya-macska tápadománynak a beszerzése is, amelyet az Egyetem néhány napon belül eljuttat a háború elől Ukrajnából menekülő családok társállatainak megsegítésére. Az összefogásban az Egyetem oktatói és hallgatói, valamint partnerszervezetei is részt vesznek. Az állategészségügy szorosan összefügg az emberek egészségével is – tette hozzá. Az állatoknak szánt adományokat az Állatorvostudományi Egyetem a Magyar Állatorvosi Kamara együttműködésével juttatja hamarosan a határhoz.

 

2022.március 7-én hétfőn elindult az adományokkal felrakodott mikrobuszunk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet bázisára.