Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Equus Napok 2022

Equus Napok 2022

A koronavírus-járvány két évre az online térbe szorította a tavaszi szemeszter ikonikus eseményét, az Equus Napokat, mely 2022-ben végre visszatérhetett jelenléti formájába. 1975 óta tart a hagyomány, mely összehozza az állatorvostan-hallgatók különböző évfolyamait, hogy a rájuk váró vizsgaidőszak előtt együtt szórakozzanak.

Idén húsvéthétfőn locsolkodással indult a program. Volt kutyaszépségverseny, Baji Balázs futóverseny, vízi vetélkedők, tortaverseny, sportversenyek, közös salsa és persze az elmaradhatatlan bulik az Equus-clubban, többek között a Katedrock fellépésével.

Az idei Puding-XTRA vendégei Dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora, Dr. Mándoki Míra, a Patológiai Tanszék vezetője és Horváthné Csapó Tímea, a Tanulmányi Igazgatóság osztályvezetője voltak, akik életükről és pályájukról beszélgettek kötetlenül.

Az Equus Napok egyik kiemelkedő eseménye a szerdai „International Day”, ahol az egyetem közel 50 országból érkező diákjai kitelepülnek a campus parkjába, és nemzetük jellegzetes finomságaival kínálják diáktársaikat.

Két év után folytatódott az egyetemtől a kollégiumig tartó felvonulás, melynek élén idén is a rektor által vezetett fogat haladt.

 

A fényképeket Tóth Gusztáv és Radványi Zoltán készítették.