Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek 25. Pápai Expo és Agrárpiknik

25. Pápai Expo és Agrárpiknik

2022. május 13-14. között, 25. alkalommal került megrendezésre a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb agráreseménye, a Pápai Expo és Agrárpiknik, melyen az Állatorvostudományi Egyetem is képviseltette magát. Az idei esemény fókuszában a pályaorientáció és a generációváltás volt, azaz közelebb hozni a fiatalokhoz az agrárszakmákat, a mezőgazdasági, élelmiszeripari innovációkat és sikertörténetekkel bátorítani őket a pálya választásában.

A “Jövőd az agráriumban” címmel megrendezésre került kerekasztal-beszélgetésen részt vett Dr. Süth Miklós rektori főtanácsadó, aki beszélt egyetemünkről, a felvételi követelményekről, a gyakorlati képzésről, a hetesi szolgálatról, illetve a diplomaszerzés utáni elhelyezkedési lehetőségekről is.

Az egyetem standjánál egész nap állatorvostan-hallgatók fogadták az érdeklődőket, és válaszoltak lelkesen a felmerülő kérdésekre. Nagy örömünkre szolgál, hogy standunk az egyik legnépszerűbb helyszínné vált, köszönhetően többek között játékos programjainknak, mint például a Rozi “tehenünkön” végrehajtható rektális vizsgálat.

Képes beszámoló:

https://mediaklikk.hu/video/magyar-gazda-2022-05-23-i-adas/  (15. perctől)

 

Fotók: Balázs Gusztáv   

 

 

További információk: https://www.papaiagrarexpo.hu/