Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Dr. Horváth Tamás a világ legtöbbet idézett kutatói között

Dr. Horváth Tamás a világ legtöbbet idézett kutatói között

Gratulálunk Dr. Horváth Tamás kollégánknak – aki a Yale Egyetem Orvostudományi Karának és az Állatorvostudományi Egyetem, Anatómiai és Szövettani Tanszékének kutatóprofesszora – a világ legtöbbet idézett kutatóinak listájára kerüléséhez.

Horváth Tamás az ÁTE Anatómiai és Szövettani Tanszékének oktatója, harmadik generációs állatorvosként Budapesten végzett 1992-ben. PhD-fokozatot szintén Magyarországon szerzett biológiai tudományokban. Kutatási területe a központi idegrendszer endokrin szabályozásban betöltött szerepének vizsgálata, tudományos munkásságának eredményeit a táplálkozáskutatásban is hasznosítják.

A lista elkészítésénél a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb, legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették figyelembe. A válogatásba olyan publikációk kerülhettek be, amelyek a hivatkozások száma szerint, saját szakterületükön a legfelső 1 százalékba tartoznak.

A listán további négy, magyar intézményekben kutató szakember található: Dr. Ferdinandy Péter és Dr. Győrffy Balázs a Semmelweis Egyetemről, Dr. Demetrovics Zsolt az ELTE-ről  és Dr. Szolnoki Attila, aki az MTA munkatársa.

További információk: https://clarivate.com/highly-cited-researchers/