Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Karrier, motiváció és mellé bor

Karrier, motiváció és mellé bor

Egy egyetem, négy nemzet és öt színes pályafutás. Belga, finn, német és norvég állatorvosok meséltek szakmai életútjuk alakításáról az Állatorvostudományi Egyetemen rendezett Karrier Esten.

Közös bennük, hogy különböző időszakokban ugyan, de mindannyian Budapesten végeztek. Van köztük hatósági állatorvos, magánpraxisban dolgozó állatorvos és egyetemi oktató is. Egyikük a Dublini Egyetemen tanít, és a zsiráfok altatásának európai specialistái közé tartozik. Mielőtt elkezdte volna állatorvostudományi tanulmányait Budapesten, Michelin-csillagos séfek konyháin dolgozott, de volt vattacukorárus is. Belga kollégája szintén aneszteziológiát oktat a Liege-i Egyetemen, szerzőként több mint 100 tudományos publikációt jegyez, szabadidejében pedig amatőr lovastusázó (military).

Egykori budapesti diáktársa az USA-ban képezte magát tovább, majd Finnországba hazatérve lótenyésztésre, valamint ügetőlovak kiképzésére szakosodott. Egy másik skandináv „öregdiák” szolgált tiszti beosztású állatorvosként a norvég hadseregben, dolgozott egzotikus állatok gyógyítására szakosodott klinikán és a helsinki állatkertben, miközben programfejlesztőként is sikeres.

A legfiatalabb előadó 2019-ben diplomázott Budapesten. Maradt a Duna partján, de a németországi Baden-Württembergben, ahol a hatósági állatorvosi vizsgára készül. Tőle a sommelier vette át a szót, a társalgás az est második felében is angolul folyt, de már nem az állatorvosi karrierről, hanem a borról. A Karrier Estet Dr. Bartha Tibor, az Egyetem nemzetközi kapcsolataiért felelős rektorhelyettese és Dr. Mándoki Míra, a Patológiai Tanszék vezetője szervezték az Idegennyelvű Tanulmányi Osztály munkatársainak segítségével.

 

 

Fotók: Dr. Bartha Tibor és Dr. Mándoki Míra