Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események VETATHON 2023: Hallgatói innovációs verseny – „Új technológiai megoldások az állategészségügyben és az állattenyésztésben”

VETATHON 2023: Hallgatói innovációs verseny – „Új technológiai megoldások az állategészségügyben és az állattenyésztésben”

Az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem a két évvel ezelőtt megrendezett, sikeres eseményt követően 2023. április 21-22-én ismét megrendezi a VETATHON elnevezésű hallgatói innovációs versenyt.

Regisztráció itt: https://forms.office.com/e/GkfjHhEVcx!

A két felsőoktatási intézmény a 2021-es, nagy sikerrel zárult hackathon után újabb hallgatói innovációs versenyt szervez VETATHON néven. A két évvel ezelőtti versenyen 7 csapat 6 országból származó 41 hallgatója mérkőzött meg egymással az értékes nyereményekért. A koronavírus-járvány miatt online zajlott, de idén személyes részvétellel tartjuk meg az eseményt.

A hackathon verseny legfőbb jellegzetessége, hogy a két egyetem vegyes csapatainak 24 óra alatt kell megoldást kidolgozniuk egy problémára, és azt az 5 fős, többségében a versenyszférából érkezett zsűri előtt bemutatni– angol nyelven. A megoldás kidolgozásában szakértő mentorok segítik a csapatokat.

A két évvel ezelőtti győztes Pawsome nevű csapat szarvasmarha részére microchip alapú monitoring rendszerrel jelentkezett, amely a ketózis korai felismerését tenné lehetővé. A második helyezett Veta-tech csapat innovatív gyógynövény hatóanyagú táplálékkiegészítő előállító rendszert javasolt, míg a dobogó harmadik fokán a Vengineers csapat végzett egy, különböző fertőző megbetegedések elkerülését segítő prevenciós célú kisállat-nyakörv és hozzá kapcsolódó applikáció ötletével.

Az idei verseny központi témája „Új technológiai megoldások az állategészségügyben és az állattenyésztésben”.

E témában, és az ezen belüli kihívásokra válaszul, a verseny végére a szervezők olyan megoldásokat várnak, amelyek a két tudományterület (állategészségügyi és műszaki-informatikai) összekapcsolásával új megközelítésű válaszokat adnak, amelyeknek akár tényleges termékké vagy eljárássá való fejlesztése és hasznosítása is elképzelhető. A megoldásoknak tehát alkalmazniuk kell állatorvosi és műszaki tudást egyaránt. A szervező egyetemek a korábbi hasonló versenyek alapján azt várják a hallgatói csapatoktól, hogy a hackathonon egyedi megközelítések, kibővített alkalmazási területek, sőt, új kutatási irányok is születhetnek, amelyek akár startup vállalkozások indulását is elősegíthetik, vagy a szponzorok számára releváns piaci hasznosítás alapját is képezhetik.

A versenyt angol nyelven bonyolítjuk le, vagyis nemzetközi képzésben résztvevő hallgatók előtt is nyitva áll. Nem csak a kapcsolódó hirdetések és tájékoztatók érhetők el angolul, hanem a 24 órás maratont követően a prezentációt angolul kell elkészíteni és előadni. Az április 21-22-i verseny helyszínét az Óbudai Egyetem biztosítja (1034 Budapest, Bécsi út 96/B).

Az esemény előtt, 2023. április 11-én, 17:00 órától személyes tájékoztatót tartunk az ÁTE EQUUS Clubjában, ahol nem csak hasznos és praktikus információk hangzanak majd el, hanem a csapatok kialakításában is segítséget nyújtunk. A rendezvényen a résztvevő hallgatók megismerhetik a központi témán belüli, de annál specifikusabb, valós problémát megtestesítő kihívásokat, amelyek közül minden csapat egyet választhat.

A VETATHON-on előkelő helyezést elérő csapatok (és tagjaik) értékes nyereményekben részesülnek! Az érdeklődő hallgatók figyeljék a kapcsolódó híreket, a szervezők hamarosan újabb konkrétumokkal jelentkeznek!

 

Az adatkezelési tájékoztató megtekinthető ITT.

A titoktartási nyilatkozat megtekinthető ITT.

A versenyszabályzat megtekinthető ITT.

 

Email: [E-mail megjelenítése]

 

Szóval még egyszer, Kedves Hallgatók, mielőbb regisztráljanak itt: https://forms.office.com/e/GkfjHhEVcx!

 

A VETATHON támogatását a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma című pályázati konstrukcióján belül, az Állatorvostudományi Egyetem által elnyert, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00010 számú pályázat biztosítja.