Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Az EQUUS Klub alapításának emlékére

Az EQUUS Klub alapításának emlékére

Az Állatorvostudományi Egyetem Klubjának alapításában, Bucsy László és Hamar György egyetemi hallgatók 1967 és 1968-ban meghatározó szerepet vállaltak. A két elhunyt emlékére, Horváth László öregdiák javaslatára 2023. április 19-én, volt évfolyamtársaik emléklapot helyeztek el a Klubban.

A pinceklub megnyitásáig hosszú út vezetett, az egykori rektori épület elhanyagolt szénraktára több száz hallgató és dolgozó összefogásával, 4 hónapnyi verejtékes munkával nyerte el új formáját. 1968 májusában nyitott meg a KLUB, mely 1972-ben az országos pályázaton a „Kiváló Ifjúsági Klub” címet is elnyerte. Az egyetem jelenlegi rektora, Prof. Dr. Sótonyi Péter nosztalgiázva gondolt vissza erre időszakra és osztotta meg saját élményeit az EQUUS Klubot megtöltő, 1970 és 1972-ben végzettek évfolyamából érkező vendégekkel. Az emléktábla leleplezése után közös koccintás következett, majd Dr. Gaál Tibor, nyugalmazott egyetemi tanár vezetésével, vetítéssel egybekötött beszélgetés indult a résztvevők Klubbal kapcsolatos élményeiről, emlékeiről.

A Hamar György és Bucsy László irányításával kivitelezett dekoráció és berendezés Budapest egyik legszebb klubjává tette az akkori EQUUS-t. Saját kezűleg készítették el a kovácsoltvas díszeket és alkották meg a festéssel készült „ólomüveg” ablakokat, melyek egyedivé tették a termet. Népszerűségét mutatta, hogy a kor nagy művészei, írók, zenészek gyakran látogattak ide: Antal Imre, Alfonzó, Gálvölgyi János, Váci Mihály, Rodolfó, Hofi Géza, Abodi Béla, Gyurkó László, a Rajkó zenekar, a Kaláka együttes és még sokan mások.

Az új klubélet az EQUUS megnyitásával vette kezdetét az Alma Materben, mely ma, 2023-ban is központi szerepet játszik az egyetemi életben.

Tudjon meg többet a Klubról, olvassa el az alapításban részt vevő oktatók és hallgatók emlékeit: https://univet.hu/hu/bucsy-laszlo-1945-2022-hamar-gyorgy-1948-1993/