Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek IMAC Műrepülő Verseny a Ferihegy3 Modellreptéren

IMAC Műrepülő Verseny a Ferihegy3 Modellreptéren

Április 22-én került megrendezésre Felsőpakony határában az IMAC Hungary Cup modell műrepülő versenysorozat 2023 évi első futama. A 16 fős mezőnyben képviseltette magát a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt, a résztvevők az ország egész területéről érkeztek. A reptér melyet az Állatorvostudományi Egyetem és a Ferihegy 3 Repülő Modellező Egyesület közösen üzemeltet, minden tekintetben megfelelt a nemzetközi normáknak és méltó helyszínt biztosított a rendezvény lebonyolítására.

Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, csodaszép napsütés és szélcsend várta a résztvevőket. A locsolt, frissen nyírt gyepen egymás után sorakoztak fel a szebbnél szebb modellrepülők A reggeli eligazítás után megkezdődött a verseny. Az indulók három kategóriában mérhették össze tudásukat, Basic, Sportsman és Freestyle kategóriában. A pontozást meghatározott szakmai elvek alapján, három pontozóbíró végezte. A versenyt nem csak „szakmabeliek” látogatták, de szép számmal akadtak a repülés eme formája iránt érdeklődő vendégek is. A rendezvényt meglátogatta Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, aki elismeréssel nyilatkozott a modellező pilóták elhivatottságáról, felkészültségéről és a repülőtér adottságairól egyaránt. A rendezvényről képes beszámolót, riportokat a SportTv Aerosport magazin műsorában találhatunk.

 

Modellező szövetség: 

Az IMAC Magyar Bajnokság első fordulója lezajlott. Külön szeretném kiemelni a két ifjúsági versenyző, Fejér Benedek és Sipos Ádám teljesítményét, akik megmutatták, hogy nem csak 3 méteres kompozit modellel lehet eredményesnek lenni ebben a sorozatban. Alig egy méteres hab modelljükkel lerepülték a kötelező és az ismeretlen műsort is. Persze ehhez sok szimulátorozás és céltudatos gyakorlás kellett.

A felnőtt versenyzők is rengeteget fejlődtek! Az előző idényben alig volt olyan műsor, ahol ne kellett volna legalább egy figurára 0 pontot adni, ezen a versenyen pedig alig adtunk 0-t, pedig nem lett egyik bíró sem lágyszívűbb. Azért pedig külön köszönet jár a 4 freestyle versenyzőnek, hogy a verseny végén zenés műsoraikkal hihetetlen élményben részesülhettek a nézők.

A Ferihegy 3 modellreptér pedig megint remek versenyt rendezett, profi körülményeket biztosítva a versenyzőknek, a nézőknek és a bíróknak egyaránt.

Nagyon köszönjük!